Záchranáři z tunelu Blanka: »Všechno se na nás sypalo!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Záchranáři z tunelu Blanka: »Všechno se na nás sypalo!«

Hrdinové! Báňští záchranáři pomáhají vyproštěnému bagristovi najít cestu ven z proklatého tunelu.
Hrdinové! Báňští záchranáři pomáhají vyproštěnému bagristovi najít cestu ven z proklatého tunelu. (Aha! – Petr Novotný)

Vyprošťování bagristy (51), kterého v noci na úterý zavalila zemina při propadu stropu budovaného tunelu Blanka v Praze 6, komplikovaly neustálé sesuvy hornin. Některé cesty si museli záchranáři razit opakovaně.

Vyplývá to z popisu akce, který zveřejnila báňská záchranná služba. Zával muže uvěznil na několik hodin, nakonec se jej podařilo vyprostit živého a zdravého. „Po hodině a půl odklízecích prací se podařilo určit polohu stroje, pak už se zásah soustředil na zajištění přístupu ke kabině, kde byl pracovník uvězněný a částečně zasypaný sypkým materiálem. Závalový materiál naštěstí obsahoval i větší pevné kusy hornin, které se zachytily o ochrannou mříž v čele kabiny stroje a vytvořily tak ochranný štít pro bagristu,“ popsali báňští záchranáři. V šest ráno se dostali ke kabině stroje a půl hodiny poté dělníka vyprostili.

Pražský primátor Pavel Bém podal kvůli závalu trestní oznámení pro podezření z veřejného ohrožení. Stavba tunelu byla také na několik týdnů až do vyšetření události zastavena.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.