První slova nového šéfa ODS Petra Nečase: Jsem hříšník stejně jako vy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

První slova nového šéfa ODS Petra Nečase: Jsem hříšník stejně jako vy!

Suchar Nečas se po volbách pěkně odvázal – sobě i místopředsedům zatleskal a pískal jak na fotbalovém zápase.
Suchar Nečas se po volbách pěkně odvázal – sobě i místopředsedům zatleskal a pískal jak na fotbalovém zápase. (Aha! – Karel Kopáč, Alexandr Malachovský, ČTK)

Modrému týmu už se nemusí při pomyšlení na vlastní vedení dělat mdlo. Po téměř dvou měsících totiž mají konečně oficiálního předsedu. Tím se stal Petr Nečas (45), »pan Čistý«, který stranu musel dovést k volbám i uklidit »nepořádek« po minulém předsedovi Mirku Topolánkovi (54).

Nenápadný politik dříve Topolánkovi na veřejnosti sekundoval, a když přišla jeho chvíle přistoupit k mikrofonu, třásl se mu hlas a čelo a horní ret měl orosené potem. Tomu už je konec. Hřmotnosti a sebevědomí svého bývalého šéfa asi nikdy nedosáhne, místo toho ale má ODS uhlazeného a obratného diplomata. A to tady od dob šéfování Václava Klause nebylo.

A jak Nečas přijal svoje předem jisté vítězství? Jak on sám rád říká, tak s pokorou. Koneckonců, z 601 platných hlasů dostal 538! „Velice si vážím toho počtu hlasů, jako starý kongresový matador vím, že tolik hlasů už nikdy nedostanu,“ pronesl s nadsázkou.

Co bylo v Nečasově projevu:

Kliknutím zvětšete

Sladká gratulace ke zvolení od Miroslavy Němcové.

Čistka ve vedení ODS

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.