Svět Harryho Pottera ožil: Za čtyři tisíce do Bradavic! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Svět Harryho Pottera ožil: Za čtyři tisíce do Bradavic!

Vítejte v pohádce. Bradavice už nehledejte ve filmu či v knize, i s hradem si je můžete osahat na Floridě.
Vítejte v pohádce. Bradavice už nehledejte ve filmu či v knize, i s hradem si je můžete osahat na Floridě. (ČTK/AP, ara)

Tisíce nedočkavců se v pátek tísnily před branami Kouzelného světa Harryho Pottera v Orlandu na Floridě. Mladý filmový čaroděj si od roku 1997 podmanil diváky na všech kontinentech a při slavnostním otevření to bylo vidět.

To, že byla právě dotočena poslední »potterovka«, zájem jen umocnilo. Někteří fanoušci u parku dokonce přenocovali, aby byli uvnitř mezi prvními. Právě první návštěvníky vítal osobně představitel Harryho Daniel Radcliffe (20). U jednotlivých atrakcí se tvořily dlouhé fronty a i na Radcliffeův podpis se čekalo 90 minut. Osmihektarový zábavní park za 18 miliard korun nabízí vedle majestátního hradu Bradavice vlak chrlící páru nebo tematické obchůdky. Vrcholem je podle provozovatelů atrakce zvaná Harry Potter a zakázaná jízda. Každý při ní zažije autentické pocity letu na koštěti. Do nosu mu stoupá kouř a na tvář dopadají kapky vody, když se řítí kolem scén z Harryho života, například kolem famfrpálového hřiště, ohromných pavouků nebo draků.

„Jsem rád, že odkaz Harryho Pottera bude takto žít dál,“ říká spokojeně Radcliffe. Vstupné pro dospělého (na celý den) činí v přepočtu zhruba čtyři tisíce korun. A zájmem nadšení provozovatelé už nabízejí výhodné návštěvnické balíčky. Dospělí zaplatí za čtyřdenní pobyt 12 000 korun, čtyřčlenná rodina pak kolem 29 000 korun.

První zájemce osobně provedl představitel Harryho herec Daniel Radcliffe.

Ve vesnici Prasinky můžete ochutnat i máslový ležák

 

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.