Smuteční obřad pro Motejla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smuteční obřad pro Motejla!

Otakar Motejl
Otakar Motejl (ČTK – Radek Petrášek)

Dnes se uskuteční poslední rozloučení s ombudsmanem Otakarem Motejlem (†77), který minulou neděli nečekaně zemřel v brněnské nemocnici.

Obřad proběhne v pražském Divadle Na Fidlovačce od desáté ranní, místo si vybrala Motejlova rodina. „Kdykoliv měl pan doktor Motejl čas, přišel k nám – měl naše divadlo rád. Proto jsem vyhověl přání jeho rodiny, aby se poslední rozloučení konalo právě na Fidlovačce. Je to pro nás veliká čest,“ řekl šéf divadla Tomáš Töpfer. Podle protokolu se akce zúčastní nejvyšší představitelé státu, jestli ale Motejla hned ten den pohřbí, se neví. „To už je rodinná záležitost, a jak naloží s ostatky, nám není známo. Mají ale rodinnou hrobku na Vyšehradě,“ řekla nám mluvčí kanceláře ombudsmana Iva Hrazdílková.

Motejl byl významným právním expertem a prvním českým ombudsmanem. Letos v prosinci by navíc oslavil desáté výročí od svého nástupu do funkce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.