Aha! pochodovalo do Prčice! Zhltli jsme 30 kilometrů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Aha! pochodovalo do Prčice! Zhltli jsme 30 kilometrů!

Je přesně 10 hodin a redaktor Nedělního Aha! vyráží ze stanoviště ve Voticích. Čeká ho 30 km pěší trasy s cílem v Prčici.
Je přesně 10 hodin a redaktor Nedělního Aha! vyráží ze stanoviště ve Voticích. Čeká ho 30 km pěší trasy s cílem v Prčici. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Legendární pochod Praha – Prčice se šel včera už popětačtyřicáté. A tentokrát jsme se na jeho trasu vydali i my! Nezvolili jsme sice nejdelší sedmdesátikilometrovou trať, vyrazili jsme až z Votic, přesto se náš redaktor pořádně zapotil. S sebou si vzal i krokoměr. Když pak na konci náročného pochodu zjistil, kolik ušel kroků, byl trošku rozčarovaný.

Na trasu se vydaly tisícovky lidí. Každý si mohl vybrat libovolnou trať o délce od 23 do 70 kilometrů. Na nejdelší trasu, kterou mohli absolvovat turisté starší 18 let, se startovalo z pražské stanice metra Háje. Rodiče s dětmi a lidé starší 60 let mohli volit dvě cesty. První začínala ve Voticích a druhá startovala od železniční stanice Střezimíř. Redaktor Aha! si vybral tu z Votic. Přesto před ním bylo třicet kilometrů pochodu...

Cestou potkal řadu lidí, kteří se sem každoročně vracejí, i úplné nováčky. „Já už jsem tady potřetí. Vždycky jdeme se ségrou a s našimi pejsky. Je to fajn relax. Sice dneska není úplně ideální počasí, ale nám to nějak nevadí. Cestou alespoň bude čas probrat ty naše chlapy,“ sdělila nám před startem ve Voticích Klára Hájková (26) z Prahy.

Zezačátku těch třicet kilometrů vypadalo jako legrace, postupně ale i redaktorovi Aha! těžkly nohy. „Možná to bylo i tím pivem, co jsem si dal hned na první občerstvovací stanici,“ smál se. Nakonec se do Prčice opravdu dostal. Trvalo mu to přes šest hodin. Jenže jaké bylo jeho rozčarování, když zjistil, že na třicetikilometrové trase udělal 55 520 kroků. Když totiž svůj náročný výkon srovnal s tím, kolik toho denně nachodí policistapochůzkář nebo třeba číšnice, zjistil, že je opravdový břídil. Policista totiž denně klidně nachodí přes 20 kilometrů. A je v pohodě. Zato třicetikilometrový výšlap redaktora, který většinu týdne jen sedí v redakci, úplně vyčerpal...

Po pár kilometrech přichází redaktorovi vhod občerstvení na stanovišti v Oldřichovci.

A jde se dál. Tentokrát už si redaktor vyšlapuje skoro sám.

Policista zastavuje dopravu, aby všichni bezpečně přešli silnici. Do cíle zbývá jen pár kilometrů...

A je to tady! Je krátce po 16. hodině a vysněný cíl je tu. Redaktor po šesti hodinách doráží do Prčice! Ujít třicet kilometrů v kuse vážně není žádná sranda.

Jak ukázal krokoměr, redaktor během třicetikilometrového pochodu udělal 55 520 kroků.

Ale tihle to zvládají skoro denně:

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.