Sběratel munice (†25): Vybouchl v garáži! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sběratel munice (†25): Vybouchl v garáži!

Výbuch srovnal garáž se zemí
Výbuch srovnal garáž se zemí (pro Aha! – HZS Zlínského kraje )

„Byla to tak silná rána, že mi to málem vyrvalo ušní bubínky...“ Tak mluví o tragickém výbuchu ve slováckém městečku Hluk jedna ze sousedek mladíka (†25), který našel smrt v garáži. Mladý muž byl známý jako amatérský hledač staré munice.

Výbuchy byly dva. Jeden z nich totálně zničil zděnou garáž a vážně narušil i velmi pevné zdivo z tvárnic a nosnou konstrukci, druhý pak zřejmě zapříčinil i požár. Ten se nejprve snažili sousedé zlikvidovat pomocí zahradní hadice, nakonec ale museli zavolat hasiče. „Tlaková vlna vážně poškodila skleněné výplně oken a dveří domu,“ poukazuje na sílu detonace mluvčí zlínského Krajského hasičského záchranného sboru Ivo Mitáček. Neštěstí a smrt mladého muže, kterého hasiči po deseti minutách pátrání nalezli v troskách, zasáhly celé město. „Byl za mnou jeho dědeček, to víte, že to byla těžká řeč,“ řekl Aha! starosta Hluku Jan Šimčík. Mladý muž byl podle informací sousedů amatérský hledač staré munice, vlastnil minohledačku a v garáži měl mít celou sbírku granátů a nábojů. Vyšetřovatelé policie i hasičů se ale zatím odmítají vyjádřit, zda v garáži, v níž byl přívod plynu i samostatné plynové láhve, explodovala právě munice. Experti ale mluví jasnou řečí: i sto let staré granáty mohou při explozi spolehlivě zabíjet.

V troskách byly i plynové láhve

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.