Odborník na přípravu kávy pro Nedělní Aha! Jak správně udělat »turka« a preso? Tak, aby to bylo zdravé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Odborník na přípravu kávy pro Nedělní Aha! Jak správně udělat »turka« a preso? Tak, aby to bylo zdravé!

 (Aha! – Karel Kopáč, Profimedia.cz, ara)

Nemáte moc peněz na pořízení kávovaru na italské espreso? A nebo vás už nebaví pít kávu z automatu, které jsou v každé firmě a fabrice? Zkuste si dělat kvalitního »turka«. Nedělní Aha! se sešlo s baristou Tomášem Bilíkem (44), který nám poradil, jak na to. Zároveň přidal pár rad, jak v baru nebo v restauraci poznat dobré espreso.

„Klasického »turka«, tedy zalévání kávy horkou vodou, už nikdy nedělejte! Pokaždé je potřeba dbát na to, aby se ty prachové částice, které jsou s lógrem spojené, nedostaly do našeho organismu,“ přivítal nás ve své kavárně v pražských Holešovicích Tomáš Bilík (na snímku). On sám pro kávu žije, což je vidět i na vybavení jeho podniku. To, že většina lidí asi nemá peníze na kávovar, díky kterému by si doma připravovali italské espresso, ví. Proto se jim přes Nedělní Aha! snaží poradit, jak si i v domácích podmínkách udělat lepšího »turka«, než doteď pili.

Barista Tomáš Bilík

Kvalitní »turek«

Kliknutím zvětšete

Kvalitní espreso

Kliknutím zvětšete

Co si můžeme dát v kavárně?

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.