Kauza strašidla z Branišovského lesa - Duch na nás zíral z pařezu! Deník Aha! pátral přímo na místě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kauza strašidla z Branišovského lesa - Duch na nás zíral z pařezu! Deník Aha! pátral přímo na místě

Tvář ducha na nás hleděla z pařezu kousek za jedním z pomníčků.
Tvář ducha na nás hleděla z pařezu kousek za jedním z pomníčků. (Aha! – Karel Kopáč, ara)

Potvrzeno! V Branišovském lese u Českých Budějovic straší. Včera jsme se vydali po stopách duchů, které vyfotila a našemu deníku zaslala paní Marie. Pátrání jsme zpočátku brali spíš nevážně. Humor nás ale nakonec přešel. I my jsme našli ducha a dokonce víme, kdo to je!

V Branišovském lese jsme s kolegou fotografem poprvé. Vyptáváme se kolemjdoucích na tajemná místa, rozhlížíme se, nasloucháme zvukům a... Nic. Pochybujeme. U jezírka, které někteří místní označují za místo duchů, potkáváme slečnu Evu (24). „Tady se nebojím. Nepříjemná je ale oběšenecká cesta. Je to místo, kde spáchala sebevraždu řada lidí a jsou tam i jejich pomníčky,“ říká a líčí vlastní strašidelný zážitek, kdy vyrazila s přáteli hledat duchy. „Kamarád hrál na flétnu, mysleli jsme si, že tak strašidlo vylákáme. Ducha jsme nenašli, ale na pocit z té cesty nikdy nezapomenu. Cítila jsem husí kůži po celém těle, ostatní také, scukli jsme se dohromady a mizeli jsme rychle pryč,“ vzpomíná Eva. „Já vím o člověku, který tam byl jako profesionál s kamerou a potvrdil mi, že i když měli čerstvě nabitou baterii v kameře, tam to ukazovalo, že je vybitá. Když odešli, ukazovala baterie stav nabito,“ ozvala se Aha! čtenářka Iva se svým svědectvím. Další přísahají, že na místě slyšeli kroky, nebo že jim náhle byla zima. Chlad zmizel, až když opustili les…

Bloudíme dál a konečně nacházíme jeden z pomníků. Ještě asi o dvě stě metrů dál nás upoutá vysoký pařez. Z něj na nás zírá obličej muže. V tom okamžiku máme husí kůži i my. Vzduch kolem je v ten moment chladnější, je cítit závan větru. Dostaveníčko s duchem je tady, a to na vteřinu přesně ve 13 hodin, aniž jsme to jakkoliv mohli ovlivnit. Právě na tuto hodinu jsme totiž byli domluveni na telefonickém spojení s čarodějkou Ivanou Reginou Kupcovou Sádlovou, aby nám řekla, zda skutečně les obývá duch. „Ano, na místě, kde jste, se skutečně vyskytuje astrální bytost. Je to duše člověka, který tam kdysi přepadával a loupil. Pro své hříchy teď nemůže na protější břeh,“ říká čarodějka. Podle ní mohou lidé přítomnost tohoto ducha vnímat jako brnění po celém těle, bušení srdce, napětí. Citlivější jedinci mohou mít pocit, že se jich někdo dotýká nebo ucítí silnější závan. „Lidem neublíží. Neměli by ale tuto bytost přivolávat. Mohou z toho pak mít jen problémy,“ varuje čarodějka.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Tady také straší - 5 záhad, kterými si láme hlavu svět

Lochnesska
Tajemný tvor by měl obývat jezero Loch Ness na Skotské vysočině. V roce 1960 dokonce jeden turista lochnessku údajně natočil, na nekvalitním záznamu však není prakticky nic vidět. Lochnesská příšera by měla mít dlouhý štíhlý krk a čtyři ploutve. Údajně jde o dinosaura, který přežil do dnešních dní.

Bermudský trojúhelník
Prostor mezi Floridou, Portorikem a Bermudami je proslulý záhadnými zmizeními lodí i letadel. Mezi nejslavnější patří záhada lodi Mary Celeste, kterou roku 1872 měsíc po vyplutí objevila jiná loď. Mary Celeste byla zcela opuštěná, chyběl záchranný člun. Na lodi však bylo dost zásob, zůstaly tam i šperky.

Mimozemšťané v Roswellu
V červenci 1947 ztroskotala nedaleko městečka Roswell v Novém Mexiku v USA údajně loď mimozemšťanů. To potvrdila i armáda, která však své tvrzení záhy vzala zpět. Později někteří svědci tvrdili, že na místě byla i těla neznámých tvorů. Podle oficiální verze šlo o zkušební balon, v němž byly testovací figuríny.

Duch z Red River Station
Rodinu Bellových z amerického městečka Red River Station měl v letech 1818 až 1820 pronásledovat nadpřirozený útočník. Poprvé se objevil v lese, kde otec rodiny John Bell lovil zvěř. Později se zjevoval v domě, útočil na členy rodiny. Vše vyvrcholilo záhadnou smrtí Johna. Rodina podezřívala sousedku, která je prý proklela.

Olgoj chorchoj
Mytický červ údajně žijící v asijské poušti Gobi. Dlouhý by měl být zhruba metr. K útoku používá elektrické výboje, jeho jed prý umí naleptat i kov. Podle vědců by mohlo jít o pravěkého tvora, který přežil dodnes. Jeho existenci však nikdo spolehlivě neprokázal, pokoušel se o to i český badatel Ivan Mackerle.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.