V hospodě odpálil granát! Hrozí mu až 8 let vězení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

V hospodě odpálil granát! Hrozí mu až 8 let vězení!

Marcel Marek si už odseděl 33 let. Teď ho čeká další vězení
Marcel Marek si už odseděl 33 let. Teď ho čeká další vězení (ČTK – Michal Doležal)

Městský soud v Praze včera začal řešit případ nenapravitelného recidivisty Marcela Marka (63), který v pražské restauraci U českého lva nechal loni v červenci vybouchnout kufřík s bombou. Sám byl zraněn těžce, v nemocnici ale skončili i další tři lidé.

Marek přišel k soudu v maskáčích, soudce ale požádal, aby případ projednal v jeho nepřítomnosti. Podle předsedkyně trestního senátu Dany Pacholíkové chtěl pachatel trhavinou zabít nejen sám sebe, ale i další lidi. Recidivista nejdříve s ručním granátem celý den jezdil v metru a nosil ho po Praze. Nakonec ho odjistil v noci v plné restauraci. Výbuch mu způsobil vážná zranění na noze a další tři lidé skončili v nemocnici. Teď mu za obecné ohrožení hrozí až osm let vězení, rozsudek zřejmě padne 25. března.

Ve vězení nebude Marek žádným nováčkem. Za svou »kariéru« si dohromady odseděl neuvěřitelných 33 let. Z toho dokonce v 70. letech kvůli vraždě spoluvězně čtyři roky v cele smrti.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.