Udílení cen americké filmové akademie: Jak jsem čekal na Oskary! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Udílení cen americké filmové akademie: Jak jsem čekal na Oskary!

Redaktor Aha! Luboš Procházka přímo v centru dění.
Redaktor Aha! Luboš Procházka přímo v centru dění. (Aha! – Luboš Procházka)

Do předávání nejprestižnějších filmových cen Oscarů zbývají jen hodiny. A deník Aha! má přímo v centru dění, v Los Angeles, svého vlastního zpravodaje. Tady jsou nejzajímavější postřehy z deníčku redaktora Luboše Procházky.

Z oscarového deníčku redaktora Aha!

V Los Angeles mě uvítaly teploty kolem dvacítky a příjemné jarní slunce. Oproti zimě a chumelenici v Česku příjemná změna. A právě slunečné počasí tady provází přípravy už 82. ročníku předávání cen americké filmové akademie. Jenže na to, kdo ceny získá si ještě chvíli počkám. I proto jsem se rozhodl pořádně zmapovat hollywoodský terén v předvečer téhle slavné události.  A napadlo mě třeba, jestli velké sošky Oscarů, které přes den technici umisťovali podél červeného koberce, nebudou mít náhodou místo zlaté – modrou barvu, když už je film Avatar velkým favoritem nedělního galavečera. Ale nemají! Tradice je holt tradice. No a zatímco na Hollywood Bulváru naplno pracují technici, na letišti a na desítkách míst ve městě má pohotovost ochranka. Do Los Angeles totiž právě přijíždějí stovky hostů, které na Oscary míří. A já jim budu v patách!

Sobota 6. března

Před divadlem Kodak ve čtvrti West Hollywood právě pořadatelé chystají červený koberec. Přímo v divadle běží zkoušky na nedělní galavečer, který budou moderovat herci Steve Martin a Alec Baldwin. Své kamery a mikrofony tady zkoušejí i stovky novinářů z celého světa. Z České republiky jsme tu jen dva. Jen je škoda, že když už jsme tady, nemáme nominovaného žádného zástupce…

Tento muž se každoročně stará o to, aby byl chodník slávy správně nablýskaný.

Zabalené sošky Oscarů se pomalu rozmisťují na své pozice.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.