Nejmodernější válečná válečná loď světa! Cena: 15 miliard Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Nejmodernější válečná válečná loď světa! Cena: 15 miliard Kč!

Nejmodernější válečná válečná loď světa
Nejmodernější válečná válečná loď světa (General Dynamics)

Ne náhodou je zbrojní průmysl jedním z nejrychleji se rozvíjejících oborů. Přitékají do něj obrovské peníze, vědci nepřestávají pracovat na nových vylepšeních. Poslední technická bomba pocházející z výzkumných oddělení americké fi rmy General Dynamics se jmenuje USS Independence (Nezávislost) a je to nejmodernější válečná loď světa! Vývoj přišel v přepočtu na 15 miliard korun.

Rychlá jako mořský sporťák

USS Independence je tzv. trimaran – loď s jedním hlavním trupem a dvěma postranními plováky. Díky tomu je nesmírně rychlá, pohyblivá a nemá hluboký ponor, takže je ideální pro operace v pobřežních mělčinách a všude tam, kde je třeba rychle a nenápadně zaútočit. Rychlost 81 km/h z ní dělá »sprintera«.

Plovoucí fotbalový stadion?

Na první pohled sice horní paluba vypadá jako fotbalové hřiště, ale mistrovství námořnictva v kopané se tu rozhodně konat nebude. Jde o přistávací plochu pro vrtulníky, bez kterých se moderní armáda neobejde.

Válečná loď beze zbraní

Vzhledem k absenci viditelných zbraní plavidlo ani nevypadá jako válečná loď. Jediné malorážní dělo na přídi připomíná spíše velrybářskou harpunu. USS Independence ale klame tělem. V jejích útrobách se skrývá několik baterií raket. Úkoly této lodi jsou ale jiné než přímý boj – je to spíše loď hlídková a dopravní. Na její palubě jsou nejmodernější komunikační a vyhledávací systémy.

Plavidlo má netradiční tvar.

Kliknutím zvětšete

Co všechno plavidlo skrývá...

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.