Podivná smrt v nemocnici hrůzy - Žena kamaráda nezabila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Podivná smrt v nemocnici hrůzy - Žena kamaráda nezabila!

Žižkovská nemocnice hrůzy.
Žižkovská nemocnice hrůzy. (Aha! – Karel Kopáč)

Chátrající žižkovskou nemocnici přezdívanou »barák hrůzy« obchází stín záhadné smrti. Po návštěvě neznámé ženy zůstal na lůžku ležet mrtvý muž (†54), z jehož těla kdosi odpojil všechny hadičky udržující pacienta při životě. Co se v pokoji doopravdy stalo, vyšetřuje policie.

Do péče lékařů se bezdomovec dostal po těžkém úrazu hlavy. Ten si zřejmě způsobil pádem, když předtím popíjel. Po operaci byl přeložen na doléčení do žižkovské nemocnice na lůžko dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče. Právě na tomto pokoji ho navštěvovala žena ve věku asi 40 až 50 let. Podle ošetřujícího personálu se pacient, pokud nabyl vědomí, při její návštěvě usmíval.

V osudný den prý žena dorazila přiopilá. Na chodbě vykřikovala »nelepší se to, nelepší se to«, pak se na chvíli vrátila zpět do pokoje a nakonec utekla. V pokoji zůstal mrtvý pacient a vedle něj hadičky, na které byl do té doby napojen.

Zabila ho, aby mu pomohla od nedůstojného živoření s poruchou vědomí, nebo to byla souhra nešťastných náhod?

„Nebyl monitorovaný na přístrojích. Měl do žil zavedený centrální katétr a sondu, která se zavádí nosem do žaludku. Doktoři pacientovi do žil nekapali žádné životně důležité látky, pouze ho vyživovali. Vytažení kanyly by ho nezabilo, pokud by se ovšem při tom nedostal vzduch do krevního oběhu,“ objasnil Aha! zdroj z nemocnice.

To včera také potvrdila soudní pitva. I v případě, že žena zděšená žalostným stavem kamaráda a rozhodnutá ukončit jeho trápení, vytáhla z jeho těla hadičky, nezabila ho. „Podle soudního lékaře muž zemřel na následky zranění nikoli v přímé souvislosti s odpojením přístrojů,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Neznámou ženu policisté přesto hledají. „Kriminalistům by mohla jako svědek poskytnout důležité informace a přispět tak k objasnění případu,“ dodal Hulan.

O žižkovské nemocnici se již dlouho mluví v souvislosti s jejím žalostným stavem a podezřelými finančními machinacemi. Současný nájemce ji získal za 1 korunu ročně na dobu 33 let. Městská část tak přišla o miliony, které by investovala do její rekonstrukce.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.