Čína - Dítě na řetězu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Čína - Dítě na řetězu!

Dvouletého chlapce jeho otec každé ráno poutal kovovým řetězem ke sloupu.
Dvouletého chlapce jeho otec každé ráno poutal kovovým řetězem ke sloupu. (Profimedia.cz)

Dvouletý Číňánek je řetězem připoutaný ke sloupu, na kotníku má zámek. Kdo se k děťátku chová hůře než ke psu? Vlastní otec! Na první pohled jasný důkaz týrání dítěte. Jenže je to trochu jinak….

Otec malého Laa Lu totiž nemůže jinak. Celý den jezdí s rikšou (kolo, k němuž je připojeno vozítko na čtyřech kolech, je v Číně běžný dopravní prostředek). Za denní mzdu, která činí 135 korun, živí Laa i postiženou manželku. Chlapečka ke stromu poutá proto, že mu před měsícem unesli čtyřletou dcerku. Neměl jedinou fotku dívenky, proto bohužel nemohl ani vyvěsit na ulici letáky s její podobiznou a prosbou o pomoc. Před nedávnem na malého Laa přivázaného před nákupním centrem ve městě Liangsiang upozornili policii náhodní kolemjdoucí. Policisté otci předevčírem nařídili, aby řetěz sundal. Tatínek dítěte Čchen Čchuanliu (42) je bezradný. Jako přistěhovalec z provincie Sečuán totiž nemá nárok na školku ani na státní podporu. Dětátko nechce ani za velké peníze postoupit k adopci. Vždyť už o jedno přišel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.