Už se to zase na nás řítí… Vichřice a nový sníh! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Už se to zase na nás řítí… Vichřice a nový sníh!

Vichřice přifoukne do Česka další sněžení. Po týdnu nás během dneška a noci na pondělí zasype až 10 cm nového sněhu. Morava, východ a sever Čech se navíc musejí připravit na sněhové jazyky a závěje. Meteorologové upozorňují: čeká nás další kalamita!

Během neděle a noci na pondělí napadne na většině území čtyři až deset centimetrů nového sněhu. V Čechách se zpočátku při ojedinělých mrznoucích srážkách bude tvořit ledovka,“ varuje od včerejška Český hydrometeorologický ústav.

Kvůli silnému větru, který bude dosahovat až 90 km/h, se mohou podle meteorologů vytvářet v oblastech s prachovým sněhem jazyky, místy i velké sněhové závěje. Problémy tak mohou čekat zejména řidiči. „Měli by mít ve voze pro jistotu vždy láhev s vodou a dostatek paliva a nezapomínat na sněhové řetězy,“ upozornil meteorolog Pavel Krása s odkazem na situaci z minulého týdne, kdy některá auta zapadla ve sněhu až na 18 hodin.

„Silná námraza a vítr mohou lámat větve stromů, ohýbat stožáry, trhat dráty elektrických vedení a komunikačních rozvodů a narušit dodávky elektřiny,“ uvádí dál Český hydrometeorologický ústav. Nechoďte proto raději do lesa a parků, kde hrozí pády stromů a velkých větví.

Jak bude?

Neděle: sněžení a mrznoucí srážky, 6 až 1 °C

Pondělí: zataženo, místy sněžení, 4 až 1 °C, na horách až 6 °C

Úterý: zataženo, místy sněžení, 4 až 2 °C, na horách až 7 °C

Středa: zataženo, občasné sněžení, 5 až 3 °C, místy až 10 °C

Čtvrtek: polojasno, místy sněhové přeháňky 4 až 6 °C, při vyjasnění až 11 °C

Pátek: polojasno, 7 až 4 °C, při vyjasnění až 12 °

foto ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.