Pořádně přituhne: A topení se nám prodraží! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Pořádně přituhne: A topení se nám prodraží!

V následujících dnech ale meteorologové očekávají tuhé mrazy a ani to by u českých domácností nemělo projít bez povšimnutí. Utratí totiž daleko více za topení.
V následujících dnech ale meteorologové očekávají tuhé mrazy a ani to by u českých domácností nemělo projít bez povšimnutí. Utratí totiž daleko více za topení. (Aha!)

Českou republiku v předchozích dnech trápila sněhová kalamita a napadly desítky centimetrů sněhu. A stovky domácností kvůli sněhu a prudkému větru zůstaly bez elektřiny…

„Zatím se nám podařilo odstranit všechny závady a odhadujeme škody na vedení do 3 milionů korun, takže to není tak strašné,“ řekl Aha! Martin Pavlíček, tiskový mluvčí největšího dodavatele elektřiny ČEZu. V následujících dnech ale meteorologové očekávají tuhé mrazy a ani to by u českých domácností nemělo projít bez povšimnutí. Utratí totiž daleko více za topení. „Je to tak, říká se, že s každým stupněm dolů letí spotřeba za topení o půl procenta nahoru. Problémy s výpadky ale mráz nepřinese. Potíže nastanou, až přijde obleva a těžký mokrý sníh, ten může vedení poškodit,“ myslí si Pavlíček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.