Záhadný dům ve Strašicích: Strašil tam synek Jirka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Záhadný dům ve Strašicích: Strašil tam synek Jirka!

Svému tátovi Jirka určitě radost neudělal.
Svému tátovi Jirka určitě radost neudělal. (Aha! – Alexandr Malachovský, tn.cz)

Hořící zásuvky, skleněné předměty praskající samy od sebe, mokré ručníky, které zčistajasna vzplály – to všechno se ještě před pár týdny dělo v domku rodiny Mračkových ve Strašicích na Rokycansku. Sjížděli se sem odborníci i milovníci tajemna z celé republiky. Záhadu teď objasnila policie.

Zprvu nepochopitelné jevy nezpůsobila technická závada ani domácí strašidlo poltergeist. Byl to člověk. Přiznal se syn rodiny Mračkových Jiří (12).

„Shromáždili jsme znalecké posudky, provedli ohledání místa činu, zajistili věcné stopy. Zainteresované osoby podaly k případu vysvětlení. K posouzení po odborné stránce byl jako konzultant přizván i specialista pro neionizující záření,“ uvedla rokycanská policejní mluvčí Jana Tomková. Škoda nepřesáhla 5000 korun, proto se nejedná o trestný čin a případ bude odložen.

Podle dobře informovaného zdroje se syn rodiny přiznal jen k několika činům. „Například k tomu, že zapálil vlhký ručník, rozbil akvárium a také sklo ve stěně. Svým jednáním chtěl prý pomoci tomu, aby se odborníci začali o podivné jevy v domku více zajímat,“ řekl.

Někteří experti ale stále tvrdí, že nemohl způsobit všechny jevy, které se v uplynulých týdnech staly. „Na zásuvkách se nenašly žádné stopy samozápalné látky, nemohl ani způsobit vyhazování jističů,“ uvedl regionální mluvčí ČEZ Martin Sobotka. Zkoumání ze strany expertů bude dál pokračovat, jevy se aktuálně zabývá například odborník z ČVUT. Podivnými úkazy v domě Mračkových se odborníci, vědci i záhadologové zaobírají od konce letošního října.

Vlhký ručník nezapálilo a akvárium v tomto domku nerozbilo strašidlo, ale syn majitelů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.