Ochrnutého Muže roku Romana Zacha odvážejí domů: Začal hýbat rukama! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Ochrnutého Muže roku Romana Zacha odvážejí domů: Začal hýbat rukama!

Muž roku Martin Zach (vpravo)
Muž roku Martin Zach (vpravo)

Ochrnutý vítěz soutěže Muž roku Martin Zach (23), který si v srpnu den po soutěži vážně poranil míchu při skocích na lyžích do vrchlabského rybníku Kačák, dělá krátce před Vánocemi zázračné pokroky!

„V neděli se poprvé sám najedl. Dokáže již uchopit lžíci a sníst polévku,“ sdělila radostnou novinu deníku Aha! jeho maminka, která si již dnes syna odváží na Vánoce domů. Ještě před nedávnem to vypadalo, že Martin, který nemůže hýbat nohama, bude ochrnutý na všechny končetiny. Podstoupil ale reoperaci a čtyři měsíce po tragédii se mu do rukou začal vracet cit. V Rehabilitačním ústavu v Kladrubech na Benešovsku, kam byl převezen z pražské nemocnice Motol, nyní každý den usilovně cvičí a dělá pokroky a těší se na Vánoce.

„Všichni jsou tu na mě hodní,“ prozradil sám Martin. „Nejvíc se těším na klasické pohádky, třeba na Tři oříšky pro Popelku, na cukroví z lineckého těsta od mamky a na to, že budeme všichni spolu. Jsem rád, že mám podporu od přátel, od rodiny, od pořadatele Muže roku Davida Novotného i od spousty neznámých lidí. To mi opravdu pomáhá,“ prohlásil Martin, který si doma ve Vrchlabí poprvé vyzkouší, zda se dokáže pohybovat po bytě na vozíku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.