Feťák v autě zabil matku na přechodu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Feťák v autě zabil matku na přechodu

Opilý narkoman (33) bez řidičáku srazil v sobotu odpoledne na přechodu pro chodce v Opavě autem ženu (†44) a jejího syna (7). Zatímco žena zemřela, její syn je v kritickém stavu. Viník od nehody ujel.

Ani přechod pro chodce nezabránil podnapilému a zfetovanému řidiči, aby nesrazil matku se synem, kteří po něm přecházeli. Když je doslova smetl ze silnice, ujel. Záchranáři je v bezvědomí a s mnohačetnými poraněními převezli do ostravské fakultní nemocnice. Na pomoc jim nemohl ani přiletět vrtulník, špatné počasí neumožnilo jeho bezpečné přistání.

Matka malého chlapce v noci na neděli závažným poraněním hlavy, mozku, hrudníku a dolních končetin nakonec podlehla. Její syn ještě stále o život bojuje.

Policii se podařilo viníka nehody vypátrat v budově opavské ubytovny. „Při zatčení měl v krvi 1,48 promile alkoholu. Pozitivní byl i test na návykové látky. Obviněný byl pravděpodobně pod vlivem pervitinu,“ řekl mluvčí opavských policistů René Černohorský.

Co se ještě stalo

V noci na neděli osobní auto mezi obcemi Střeň a Lhota na Olomoucku vylétlo ze silnice a narazilo do stromu. Když řidič uviděl svého spolujezdce mrtvého a ostatní zraněné, z místa nehody utekl. Policie ho po pár hodinách vypátrala.

Dva lidské životy si vyžádala také včerejší nehoda osobního auta s autobusem plným dětí v obci Lubná na Rakovnicku. V peugeotu zemřel řidič (†45) a jeho spolujezdec (†44) a další tři cestující byli zraněni. Celkem o víkendu zahynulo nejméně 6 lidí.

Ilustrační foto silvyvoj.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.