Studentka Řápková - Odeberou jí titul? Podá žalobu na plzeňská práva | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Studentka Řápková - Odeberou jí titul? Podá žalobu na plzeňská práva

Ivana Řápková
Ivana Řápková (ČTK – Libor Zavoral)

Chomutovská primátorka Ivana Řápková (ODS) za podivných okolností vystudovala práva na plzeňské fakultě! Ta jí dokonce hrozí odebráním titulu. Řápková má ale už celé kauzy dost! A bude se soudit!

„Současná vyjádření kohokoliv o mém studiu jsou pouze účelové spekulace s jediným cílem – politicky mě poškodit. Fakulta by ale už měla předkládat pravdivá fakta,“ uvedla v tiskovém prohlášení a oznámila, že hodlá podat na fakultu trestní oznámení.

Její údajně zmizelá diplomová práce a výkazy tam prý jsou, jen je někdo úmyslně zadržuje, aby jí to zavařil. Ani Řápková se ale, pokud jde o pravdomluvnost, moc nepředvedla. Mlžila, když se jí ptali na vedoucího její práce a navíc řekla, že i když splnila všechny zkoušky, jména vyučujících ani zkoušejících si prý vůbec nepamatuje. Soudce Josef Baxa, který měl Řápkovou vyučovat trestní právo, ji prý neviděl na jediném semináři.

Fakulta jí nyní hrozí odebráním titulu, nepředložíli chybějící dokumentaci! Řápková je dvojkou Ústeckého kraje na kandidátce ODS do Parlamentu a teď se bude muset zuby nehty bránit, aby ji náhodou neškrtli. Přitom jde už o druhý debakl strany v souvislosti s kauzou v Plzni. Poslanec Marek Benda totiž přiznal, že svůj doktorát z práv získal i navzdory nedostatečně vypracované rigorózní práci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.