Udusili prostitutku - Plánovali vraždu justiční stráže! Prozradily je motáky z vězení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Udusili prostitutku - Plánovali vraždu justiční stráže! Prozradily je motáky z vězení

05:00 – Čtveřice Uzbeků obžalovaná z loňské brutální vraždy prostitutky v pražské Vodičkově ulici plánovala útěk z vazby a vraždu justiční stráže na Městském soudu v Praze. Prozradily je motáky, tedy smotané vzkazy na papírcích posílaných z vězení.

Čtveřice Uzbeků obžalovaná z loňské brutální vraždy prostitutky v pražské Vodičkově ulici plánovala útěk z vazby a vraždu justiční stráže na Městském soudu v Praze. Prozradily je motáky, tedy smotané vzkazy na papírcích posílaných z vězení.

„Když je tlumočník přeložil, vyšlo najevo, že obžalovaní plánovali útěk. Součástí plánu byla příprava vraždy justiční stráže,“ uvedla mluvčí soudu Martina Lhotáková.

Hlavní líčení s Uzbeky probíhá u pražského městského soudu od konce září, nyní se z bezpečnostních důvodů koná v budově vrchního soudu. „Obžalované tam vodí tunelem, který spojuje soud přímo s pankráckou věznicí, kde jsou Uzbeci ve vazbě,“ potvrdil mluvčí vrchního soudu Jan Fořt.

Uzbeci si loni počkali v bytě prostitutky na cizince (31), který se živil jako pasák a který jim dlužil peníze. Zbili ho a podřízli mu hrdlo, prostitutku pak udusili. Další prostitutku opakovaně znásilnili. Byt pak zapálili. Útočníkům hrozí až doživotí.

20.10.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.