Obětavá manželka mafiána: Drogy do věznice střílela kuší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Obětavá manželka mafiána: Drogy do věznice střílela kuší!

Zadržená žena dokázala s kuší zacházet jako profesionálka.
Zadržená žena dokázala s kuší zacházet jako profesionálka. (pro Aha!: Jaroslav PLACHÝ)

PLZEŇ – Takový šok v plzeňské věznici ještě nezažili! Do jedné z cel létaly drogy oknem! Muž, který si tu odpykává trest za obchodování s drogami, si opatřil mobil a přesně instruoval manželku (36), jak mu má pervitin za mříže dopravit. Ta ho střílela za zdi věznice samostřílem!

Žena si opatřila kuši, naučila se s ní zacházet a pak přímo do otevřeného vězeňského okna střílela šípy naplněné pervitinem. Podle špičkových českých střelců z kuše to je úctyhodný výkon. Střelkyně totiž musela myslet na všechno – znát například vzdálenost na jakou bude střílet. Tu lze ale poměrně snadno zjistit pomocí zaměřovačů. Nebo mít přesně stejně dlouhé a těžké šípy. „Šípy používané pro střelbu z kuše jsou duté a jejich hrot je obvykle na závit. Není problém je naplnit čímkoliv,“ vysvětluje několikanásobný mistr České republiky a Evropy ve střelbě z kuše Václav Továrnický. Náplň by se jen neměla v šípu pohybovat, to by ho mohlo vychýlit z dráhy.

Zřejmě nejdůležitější bylo všechno pečlivě natrénovat. Žena potřebovala asi padesát až osmdesát, možná i stovku cvičných výstřelů. „Musela znát i rozměry vězeňského okna. Na nesportovce to je ojedinělý výkon,“ podotýká Tábornický. Po pečlivém tréninku čekaly střelkyni ostré střelby. Ukryla se za obvodovou zdí věznice. Manžel ji přes mobil navedl na správné okno. Žena musela mířit velmi přesně, aby netrefila zeď nebo mříž v okně. Pak by šíp spadl na zem a brzy by ho objevili dozorci. Vedení věznice se odmítá ke kurióznímu případu vyjadřovat. „Nebudeme poskytovat žádné informace, abychom nenarušili průběh vyšetřování,“ vysvětluje mluvčí káznice Jana Bartošová.

Podle všeho se na kuriózní pašerácký trik přišlo při odposleších telefonů lidí, které policie sleduje právě kvůli obchodům s drogami. V neobvyklé kauze má prsty zřejmě několik lidí, ve vazbě ale zatím skončila jen střelkyně. Mříže za ní zaklaply už na sklonku loňského roku, vyšetřování se totiž táhne minimálně dva roky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.