Smrt českého řidiče v Rumunsku - Romové ukopali »kamioňáka«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smrt českého řidiče v Rumunsku - Romové ukopali »kamioňáka«!

Jiří S. byl podle kolegů skvělý člověk a dobrý parťák.
Jiří S. byl podle kolegů skvělý člověk a dobrý parťák. (Aha! – Martin Přibyl)

05:00 – Na parkovišti u Aradu nedaleko rumunskomaďarské hranice byl ubit český řidič kamionu Jiří S. (†44). K smrti ho tam ukopali čtyři rumunští Romové poté, co je požádal, aby ztlumili hlasitou hudbu. Otec čtyř dětí se nakonec udusil vlastní krví!

Na parkovišti u Aradu nedaleko rumunskomaďarské hranice byl ubit český řidič kamionu Jiří S. (†44). K smrti ho tam ukopali čtyři rumunští Romové poté, co je požádal, aby ztlumili hlasitou hudbu. Otec čtyř dětí se nakonec udusil vlastní krví!

Řidič Jiří S. (†44) se brzy ráno zastavil na parkovišti poblíž Aradu, který leží na severozápadě země, a zašel do restaurace na kávu. To se mu ale stalo osudným. Narazil tam na skupinku Romů, kteří se, posilněni alkoholem, vraceli z diskotéky a v autech si velmi nahlas pouštěli hudbu. Podle svědka Petra Laže je Jiří S. požádal, aby ji ztlumili. Skupina opilých mladíků se ale pokusila vyvolat konflikt. Jakmile český kamioňák vstal, aby si to s přesilou Rumunů vyříkal, dostal lahví přes hlavu. Do muže se pak pustila asi dvacetičlenná skupina dalších násilníků, kteří do něj kopali, dokud nezůstal nehybně ležet.

„Otočili jsme ho na bok a vytáhli mu jazyk. On upadl do kómatu. Smrtelná rána byla ta, když dostal mezi oči a začala mu téct krev. Šlo mu to do plic a on se udusil,“ řekl televizi Nova Laža, který se kolegu snažil bránit. Ani přivolaná sanitka mu už ale nemohla pomoci. „Oběť byla převezena sanitkou do nemocnice v Aradu, kde zemřela,“ uvedla aradská policejní mluvčí Camelia Tuduceová. Tři jeho kolegové, kteří se jej zastali, skončili s různě těžkými poraněními v rukou lékařů.

Z celé situace je v šoku i sestra zavražděného Jiřího S. „Oni zabili otce čtyř dětí!“ zoufá si Věra Václavíčková.

Jednoho z podezřelých mladíků (28) vzala policie do vazby, další tři vyšetřuje na svobodě.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.