Policejní statistika - Nejnebezpečnější města Česka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Policejní statistika - Nejnebezpečnější města Česka!

V Praze zločin kvete i proto, že je anonymní a že se sem stahuje hodně cizinců.
V Praze zločin kvete i proto, že je anonymní a že se sem stahuje hodně cizinců.  (Aha! – Martin Pekárek)

PRAHA – Praha, Ostrava, Brno, Plzeň. Čtyři největší města jsou na prvních čtyřech místech žebříčku nejnebezpečnějších míst v republice. Alespoň podle policejních statistik za letošní první pololetí.

Praha, Ostrava, Brno, Plzeň. Čtyři největší města jsou na prvních čtyřech místech žebříčku nejnebezpečnějších míst v republice. Alespoň podle policejních statistik za letošní první pololetí. Podle počtu trestných činů , které připadají na každých 10 000 obyvatel, následují za čtvrtou Plzní již i některá okresní města. Nejvíce těchto »nebezpečných« obcí je na severu Čech a také na severní Moravě.

Praha vede s poměrně velkým náskokem. Na každých deset tisíc jejích obyvatel připadá 346 trestných činů. Policisté ale tvrdí, že to není nic neobvyklého. Praha totiž vede tyto statistiky každoročně, nejen kvůli svému anonymnímu prostředí, ale i kvůli velké kumulaci cizinců. Mezi zaznamenanými trestnými činy v hlavním městě bylo nejvíce kapesních krádeží, loupeží kabelek či vykradených aut. Za první pololetí se ale v hlavním městě stalo také více než dvacet vražd.

Oproti loňsku si v žebříčku mírně polepšila středočeská Příbram. Vloni byla se 170 trestnými činy na každých deset tisíc obyvatel druhá, hned za Prahou. Letos desítku nejhorších měst uzavírá.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.