Je jí 84 let a řídí stíhačku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Je jí 84 let a řídí stíhačku

Technik poutá Olgu Alexovou do kabiny stíhacího letounu L-39.
Technik poutá Olgu Alexovou do kabiny stíhacího letounu L-39. (ČTK)

5:00 – Kuriózním způsobem slaví narozeniny Olga Alexová (84) z Chomutova. Od oslavy svých osmdesátin provede každý rok nějaký adrenalinový kousek. Začala tandemovým seskokem, pak skákala bungee jumping a nakonec se proletěla ve stíhačce, kterou si i zkusila řídit. Letos byl na řadě zorbing.

Drobná, ale vitální žena odstartovala dráhu adrenalinového nadšence před čtyřmi lety. „Když se mě v roce 2005 děti ptaly, co chci k osmdesátinám, řekla jsem, že vše mám. Stále naléhali. A tak jsem navrhla tandemový seskok padákem. Skákala jsem na kolínském letišti a byla jsem nadšená,“ říká.

O rok později skočila bungee jumping ze Zvíkovského mostu. Osmdesáté druhé narozeniny oslavila vyhlídkovým letem stíhačkou L39, kterou jí rovněž darovaly její tři dcery a syn. „To je drahá zábava, let stál 28 tisíc korun. Jednu chvíli mě profesionální pilot nechal i letadlo řídit. Nejvíc se mi ale líbily akrobatické kousky. Měl obavy, zda mi není špatně, ale nebylo mi vůbec nic,“ popisuje statečná seniorka.

Letos si k 84. narozeninám Olga přála novinku – zorbing, tedy kutálení v nafukovací kouli, která může dosáhnout rychlosti i 50 km/h. „To mi však blízcí včetně syna kupodivu rozmlouvají. Kvůli tomu, jak nedávno přišel při zorbingu o život učitel a jeho žák se těžce zranil. Letos mám tak se zorbingem utrum, snad to vyjde v dalších letech,“ dodala trochu posmutněle neúnavná paní Olga.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.