Dětské volby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Dětské volby

Jedenáctiletá Klaudie má jasno. Kvůli rodičům by volila ODS.
Jedenáctiletá Klaudie má jasno. Kvůli rodičům by volila ODS. (Aha! – Alexandr Malachovský, Martin Přibyl, ara)

5:00 – Dětem začíná škola a zkoušení, nás dospělé jeden podobný test teprve čeká – v pátek a sobotu 9. a 10 října rozhodneme v předčasných volbách, jak bude vypadat nová vláda. Zatímco průzkumů, jak »dospělácké« volby dopadnou, jsou mraky, dětí se na politiku nikdo neptá. A tak jsme se rozhodli udělat malou anketu. Co by se tedy stalo, kdybychom místo sebe poslali k volebním urnám školáky?

Některé děti už věděly, kdo se jim líbí. Jiné vybíraly z fotografií lídrů šesti nejsilnějších stran a podle snímků se rozhodovali. V posledních průzkumech veřejného mínění se vítězství přisuzuje střídavě ODS a ČSSD. V dětském světě by těsně zvítězila Topolánkova ODS, až za ním by byl jeho nesmiřitelný soupeř Jiří Paroubek s ČSSD. Děti si ale nevybíraly podle programů ani kampaní. Spíše se instinktem snažily z fotek poznat, kdo je hodný a chytrý, a kdo zas naopak lže. A někteří u nich propadli! Například kníže Karel Schwarzenberg (TOP 09) drsným zevnějškem děti děsil. „Je strašidelný s tou dýmkou,“ řekl sedmiletý Míša. Fotky Vojtěcha Filipa (KSČM) si děti pro změnu vůbec nevšímaly…

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.