Mrtvý pilot i rodiče | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mrtvý pilot i rodiče

Policisté a záchranáři se z vraku letounu snaží vytáhnout zraněnou holčičku.
Policisté a záchranáři se z vraku letounu snaží vytáhnout zraněnou holčičku. (pro Aha! – Marek Hofman, ara)

5:00 (hof) – Tragédie! Holčička (10) přišla během okamžiku o tatínka i maminku. A sama teď bojuje o život. Všichni totiž seděli ve vyhlídkovém letounu typu Cessna, který se včera před desátou hodinou ranní zřítil do řeky Otavy. Při nárazu zahynul také pilot letadla.

Kajakáři z Roudnice nad Labem, kteří tady zrovna trénovali, se okamžitě po nárazu letadla do kamenitého břehu řeky vydali na pomoc posádce. V úplně zdemolované kabině ale našli tři mrtvé – pilota a manželský pár. V zadní části letadla, která byla prakticky pod vodou, se ale ozýval dětský pláč. „Byla tam malá holčička. Pořád volala maminku a plakala bolestí,“ uvedl jeden ze svědků tragické nehody.

Dívence museli vodáci podložit hlavičku záchrannou vestou, jinak by se v potopeném letadle utopila. Do příjezdu záchranářů ji pak udržovali při vědomí.„Ti tři dospělí zemřeli na místě na mnohočetná poranění. Dívka byla převezena do pražského Motola. Její stav zůstává kritický,“ řekl šéf jihočeských záchranářů Marek Slabý.

„Holčička utrpěla vážné poranění plic, četné zlomeniny a je v ohrožení života na oddělení ARO,“ řekla včera Aha! po 16. hodině mluvčí nemocnice Eva Jurinová.Rodinka ze Strakonic vyrazila brzy ráno na vyhlídkový let nad městem a okolím. Letadlo pilotoval zkušený profesionál (†34). Těsně před přistáním, jen pár stovek metrů od letiště, začal podle svědků cessně vynechávat motor. Pak letoun zavadil o strom, kterým si urazil křídlo. Následoval kolmý pád do kamenitého břehu nedaleko kempu. Podle informací Aha! měla rodina ještě jedno starší dítě. To ale neletělo.

Přesné příčiny nehody vyšetřuje Letecká inspekce, výsledky by měly být známy za několik dní.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.