Peklo na silnicích - Umírali řidiči, cyklisté i motorkáři… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Peklo na silnicích - Umírali řidiči, cyklisté i motorkáři…

Víkendová vyjížďka skončila zbytečnou smrtí.
Víkendová vyjížďka skončila zbytečnou smrtí.

ČR (lt, ČTK) – Prodloužený víkend znamenal doslova peklo na silnicích. Jen do včerejšího odpoledne zemřelo 10 lidí a na 30 jich bylo vážně zraněno. Umírali řidiči, cyklisté i motorkáři…


Ze své vyjížďky už se domů nevrátí ani motorkář (†30), který zemřel v Jedovnicích na Blanensku po střetu s osobním autem. Nehoda se stala na křižovatce nedaleko čerpací stanice. „Podle prvotních informací je zřejmě viníkem řidič osobního vozu Citroën, který nedal přednost muži na motorce,“ řekla blanenská policejní mluvčí Iva Šebková.

K vážné nehodě došlo také na Prachaticku. Spolujezdec tam nepřežil havárii dodávky, která se stala mezi Lhenicemi a Hrbkovem. Řidič nezvládl řízení a narazil do stromu. V pouze dvoumístné dodávce byli v nákladním prostoru ještě další čtyři lidé. Všichni včetně řidiče skončili v nemocnici.

Tragicky skončila i vyjížďka cyklisty (†69) u Suchdolu nad Odrou. Muž upadl a zůstal ležet na silnici. Řidič, který jel kolem, si důchodce všiml pozdě a přejel ho.


Foto ČTK/Igor Zehl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.