Vypnuté Paroubkovy reklamy: Nebyla to náhoda, ale záměr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vypnuté Paroubkovy reklamy: Nebyla to náhoda, ale záměr!

PRAHA – Reklamy ČSSD na pražských sloupech veřejného osvětlení se ocitly bez elektrického proudu. Na tuto skutečnost upozornilo Aha! už před týdnem. Šéf ČSSD Jiří Paroubek sice doufal, že šlo jen o technický problém, teď je ale jasné, že odpojení reklam bylo záměrné.


PRAHA – Reklamy ČSSD na pražských sloupech veřejného osvětlení se ocitly bez elektrického proudu. Na tuto skutečnost upozornilo Aha! už před týdnem. Šéf ČSSD Jiří Paroubek sice doufal, že šlo jen o technický problém, teď je ale jasné, že odpojení reklam bylo záměrné. Na svědomí ho měla společnost Eltodo, která má sloupy v dlouhodobém pronájmu. Firmě vadilo, že Paroubkova ČSSD má reklamy údajně zdarma.

Eltodo pronajala reklamní plochy na sloupech firmě Czech Advertising a tvrdí, že ta plochy bezplatně poskytla ČSSD. Tím měla finančně poškodit firmu Eltodo, které patří 25 % podíl z tržeb firmy Advertising. Pravda je ale podle všeho taková, že ČSSD za reklamy na sloupech řádně a včas zaplatila.

Spekuluje se, že kauza má politický podtext. Tomu nahrává i fakt, že jedním z ředitelů firmy Eltodo, který o odpojení rozhodl, je Michal Prunar, bývalý partner Lucie Talmanové. Nynější partnerka šéfa ODS Mirka Topolánka s ním žila 11 let a vychovávala jeho dvě děti – Elišku Lindu a Ondřeje, a to i po jejich rozchodu. Další nepřímé napojení firmy Eltodo na ODS má na svědomí i její prezident Libor Hájek. Ten totiž před časem odkoupil směnky zadlužené společnosti VAE, ve které měl čtvrtinový podíl dnešní šéf ODS Mirek Topolánek. Přitom už dříve kolem mnohých zakázek firmy Eltodo panovaly pochybnosti.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.