Otec přítelkyně »zloděje století« tvrdí: Procházka je v cizině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Otec přítelkyně »zloděje století« tvrdí: Procházka je v cizině!

O Vánocích přišel František Procházka k přítelkyni vždy jen na oběd. Štědrý večer ale trávil pokaždé sám.
O Vánocích přišel František Procházka k přítelkyni vždy jen na oběd. Štědrý večer ale trávil pokaždé sám. (Aha! – Karel Kopáč, ara)

MIMOŇ – Po zloději století Františku Procházkovi (35), který před rokem a půl zmizel s půlmiliardou korun, policie stále marně pátrá. Dokonce ho hledá i Interpol v Americe. Částku 564 milionů korun Procházka odcizil z objektu bezpečnostní agentury G4S na pražském Žižkově.

Pak se vypařil jak pára nad hrncem a svým známým se už neukázal. „Všichni mu ale fandili, když si firma nedokázala peníze ohlídat. Navíc Franta přitom nikomu neublížil,“ tvrdí Ladislav Matuška (57) z Mimoně, otec Procházkovy přítelkyně Martiny. Ta s Procházkou chodila osm let. Jediné, co »skorotchánovi« po Procházkovi zbylo, je oblíbený arabský šátek pro muže. Že by Procházka našel azyl mezi šejky?

Znal jste ho, tušíte, kde by mohl být?
Opravdu netuším. Stoprocentně hovoří anglicky, tak nejspíš tam, kde se anglicky mluví.

Jaký měl František Procházka názor na boháče a bohatství?
Dělal ochranku podnikatelům, kteří se báli o život. Líbilo se mu, že měli hodně peněz, auta. To ho lákalo. Štvalo ho, že někdo má všechno, aniž by se příliš namáhal, a druhý kdyby makal sebevíc, tak se v našem systému k ničemu nedopracoval.

Co s tím chtěl dělat?
Chtěl odejít pracovat do zahraničí. Lákal i Martinu, učil ji anglicky, ale nechtěla. Zmínil se někdy o tom, že by peníze klidně ukradl?Nikdy.

Je zlodějem století, pátrá po něm Interpol, dal byste mu přesto svoji dceru?
Ano. Byl příjemný a kliďas. Nebyl agresivní. Nikdy jsem ho neviděl vzteklého. Pro ženu by udělal, co jí viděl na očích. Nebyl hajzl, který by ji podváděl. Bylo na něm něco zvláštního?Zvláštní na něm bylo to, že Štědrý večer chtěl vždycky trávit sám. Byl uzavřený. Ještě se to znásobilo, když mu zemřela maminka. Hodně ho to zasáhlo. Předtím chtěl dodělat školu, pak se všechno zarazilo.

Pokud žije, co mu podle vás pomáhá se tak skvěle skrývat před policií?
Je hodně uzavřený, umí mlčet a být sám. Nepotřebuje se vytahovat a předvádět. Je inteligentní. Pokud vím, neměl nepřátele.

Co by podle vás s ukradenou půl miliardou udělal?
V něčem by podnikal. Nejspíš ve fitness. Bavilo ho cvičení, i doma měl posilovnu.

Čeká Martina na něj ještě?
Myslím si, že už se s tím smířila. Už má svůj život.

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

29.5.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.