Žloutek, bílek, Paroubek... Vajíčkový král v Praze: To byla kanonáda! 20 zásahů do černého | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Žloutek, bílek, Paroubek... Vajíčkový král v Praze: To byla kanonáda! 20 zásahů do černého

Co se asi teď Paroubkovi honí hlavou?
Co se asi teď Paroubkovi honí hlavou? (Aha! – Mária Rušinová, Alexandr Malachovský, ČTK/René Volfík)

PRAHA – Tohle v Česku ještě nebylo. Při včerejším pražském pokračování předvolebních mítinků sociální demokracie lidi zaházeli šéfa ČSSD Jiřího Paroubka a vedení strany stovkami vajíček. Minimálně dvacet z nich přímo zasáhlo Paroubka – do obličeje, prsou, kalhot, prostě všude.


Teď už víme, proč se říká »Mistr světa amoleta«!

.. Šéfovi ČSSD se teď začíná říkat nelichotivou přezdívkou vajíčkový král. A objevuje se řada vtipů a narážek, třeba heslo »S Paroubkem na vaječné časy«...

ČSSD měla včera v Praze čtyři mítinky. I když se Paroubek měl zúčastnit všech, dorazil jen na ten největší u metra Anděl. Prý měl schůzky. Už první mítinky se nesly v duchu protestů odpůrců ČSSD, vajíček ale letělo jen pár. Na mítinku na Pankráci pak někdo dokonce hodil Kliknutím zvětšetepsí exkrement, který zasáhl neznámého muže stojícího vedle pódia.

Největší peklo na vedení ČSSD čekalo na Andělu v 15.00. Dav stovek lidí neuhlídaly Paroubkovy gorily ani policie. Vajíčka létala ze všech stran a šéfa ČSSD i další členy vedení několikrát trefila i do obličeje. Šéf ČSSD ale oproti minulým dnům změnil strategii, zřejmě po poradě s odborníky – Kliknutím zvětšetevajíčkům neuhýbal, jen se trpce usmíval a rukou se snažil zabránit největším škodám. Bylo ale vidět, že jindy sebevědomý »buldozer« a »mistr světa amoleta« má všeho plné zuby. Schytal dobrých dvacet ran, stejně tak i volební manažer Karel Březina či David Rath. Paroubek přesto projev dokončil, ačkoliv na jeho konci byl žloutky, Kliknutím zvětšetebílky i skořápkami pokryt doslova od hlavy k patě. Na dav vrhačů se obrátil a řekl jim: „Je mi vás líto.“

Nejméně žloutků ulpělo na Rathovi. Hejtman Středočeského kraje se jako jediný bránil oranžovým deštníkem. Rozbitá vejce odrážel do publika. Většina ale mířila do prvních řad, kde seděla voličská základna ČSSD. Kliknutím zvětšetePo konci mítinku pak reportérce New York Times lámanou angličtinou vysvětloval, že ODS jsou nacisté. „Chováte se jako fašisti, kteří rozbíjeli schůze sociální demokracie v Německu,“ doplnil ho europoslanec Richard Falbr.

Útoky odsoudil prezident Václav Klaus. Kliknutím zvětšete„Jsem zděšen vzmáhajícími se projevy násilí, nenávisti a netolerance,“ řekl. K útokům už se nehlásí ani divadelník Lukáš Botka, který před dvěma týdny v Kolíně hodil první vejce. „Udělali jsme to jednou, teď už si to žije vlastním životem,“ řekl Botka a vyzval lidi, aby už vajíčka neházeli. Vajíčkové útoky by totiž paradoxně mohly Paroubkovi pomoct – stane se mučedníkem, lidé ho mohou začít litovat a ve volbách dát jeho straně hlas.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Co možná udělá Paroubek, když vyhraje volby

> Nechá vybít slepice.
> Zakáže dovoz i prodej vajíček.
> Zakáže Velikonoce.
> Nechá zavřít mima Čejku, který často předvádí slepici.
> Pan Vajíčko se neukáže v televizi ani v archivních pořadech.
> Rozvede se s Petrou, pokud mu ráno připraví omeletu.
> Zakáže večerníček Calimero (v hlavní roli kuřátko se skořápkou na hlavě).

Ještě že nehází tímhle vajíčkem...

Kliknutím zvětšetePokud by Paroubkovi odpůrci použili tohle vejce, šéf ČSSD by to nepřežil. Největší vajíčka světa, která snesl před 400 lety dnes již vyhynulý druh sloních ptáků z Madagaskaru, totiž měřila přes 30 centimetrů. Vejce je 300x větší než běžné slepičí a obsahuje 22 000 kalorií – běžné vejce jich má 74.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.