Petra Paroubková: Vrahem Duričkem opovrhuji! A není to náš kamarád! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Petra Paroubková: Vrahem Duričkem opovrhuji! A není to náš kamarád!

Manželé Paroubkovi
Manželé Paroubkovi (Aha! – Alexandr Malachovský, Petr Novotný)

PRAHA – Manželka šéfa ČSSD Petra Paroubková (35) se ostře ohradila proti tomu, aby ona nebo její muž Jiří Paroubek (56) byli spojováni s podnikatelem Bohumírem Ďuričkem (55) – toho soud minulý pátek poslal na 12,5 roku do vězení za vraždu Václava Kočky mladšího.

„Vrahem Ďuričkem osobně opovrhuji,“ napsala Paroubková v prohlášení, které poslala deníku Aha!.

Paní Petře vadí, že při každé zmínce o vraždě Václava Kočky mladšího se mluví i o Jiřím Paroubkovi. Tragická událost se totiž stala po křtu knížky šéfa ČSSD, na kterém byli manželé samozřejmě přítomni.

„Součástí strategie obhajoby vraha Ďurička byla řada tvrzení, kterými se u soudu snažil hrozící trest odvrátit nebo snížit. Jedním z nich bylo lživé dovolávání se přátelského vztahu se mnou a mým manželem a vyvolávání dojmu jakýchsi souvislostí s celospolečenskou angažovaností mou a mého manžela,“ píše Paroubková. Ďuričko také tvrdil, že na začátku celé tragédie byl pugét růží, který na křest přinesl Petře Paroubkové. Kvůli nim prý měla začít hádka s Kočkou mladším, která skončila jeho smrtí...

„Jsem bezúhonná občanka, která ctí a vždy ctila všechny zákony a normy slušného chování. Co nejrozhodněji protestuji, aby společenská aktivita má a mého manžela byla dávána do jakýchkoliv souvislostí s činem vraha Ďurička,“ požaduje paní Petra s tím, že spáchání vraždy po skončení křtu knihy jejího manžela je shoda okolností.

Prohlášení uzavírá touto větou: „Se zločinem vraha Ďurička nemám nic společného, vrah Ďuričko nebyl v přátelském vztahu se mnou ani mým manželem a vrahem Ďuričkem osobně opovrhuji.“

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.