Nosorožci tuponosí mají poslední šanci - Holky, vstávat! Jedeme se pomilovat do Afriky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Nosorožci tuponosí mají poslední šanci - Holky, vstávat! Jedeme se pomilovat do Afriky!

Tyto nosorožčí krásky pojedou oživit »lásku« do Afriky. Náklady na převoz nosorožců se budou pohybovat mezi 10 a 20 milionů korun!
Tyto nosorožčí krásky pojedou oživit »lásku« do Afriky. Náklady na převoz nosorožců se budou pohybovat mezi 10 a 20 milionů korun! (pro Aha! – Jana Myslivečková)

DVŮR KRÁLOVÉ – Před vyhynutím stojí nejvzácnější nosorožci. Vedení zoo ve Dvoře Králové schválilo přesun pěti žijících kusů severního poddruhu nosorožce tuponosého do přírodní rezervace v Keni. V zoo přitom žije šest posledních na světě.

Před vyhynutím stojí nejvzácnější nosorožci. Vedení zoo ve Dvoře Králové schválilo přesun pěti žijících kusů severního poddruhu nosorožce tuponosého do přírodní rezervace v Keni. V zoo přitom žije šest posledních na světě.

Doufají, že v přirozeném prostředí se začne stádo tří samic a dvou samců znovu rozmnožovat. V zajetí už není úspěšné ani umělé oplodnění.

O odjezdu zvířat podle mluvčí zoo Jany Myslivečkové definitivně rozhodnou zdravotní prohlídky. „Nejedou do žádné volné přírody, ale na speciální chráněné místo uvnitř střežené rezervace. V ní už delší dobu úspěšně funguje jedna z největších záchranných stanic černých nosorožců,“ reagovala mluvčí na námitky odpůrců tohoto rozhodnutí. Ti tvrdí, že se vzácní nosorožci stanou oběťmi pytláků nebo boháčů, kteří tučně zaplatí za jejich odstřel. Nejstarší samice ze skupiny zůstane ze zdravotních důvodů v zoo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.