David Rath, muž s nejvíce přezdívkami - Nejdřív Hitler, teď Gottwald! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

David Rath, muž s nejvíce přezdívkami - Nejdřív Hitler, teď Gottwald!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Středočeský hejtman David Rath (ČSSD) získal další přezdívku či přirovnání: podle předsedy Senátu Přemysla Sobotky (ODS) připomíná Klementa Gottwalda! Rath prý nabádá k porušování platných zákonů a vyhrožuje likvidací těm, kteří se zákony řídí a dodržují je.


Šéf Senátu Přemysl Sobotka se obul do středočeského hejtmana

Oč jde? Rath včera pohrozil, že pokud se ČSSD po volbách vrátí do vlády, nechá odvolat ředitele těch zdravotních pojišťoven, které chtějí dát středočeským nemocnicím pokutu za to, že nevybírají zdravotní poplatky. VZP s nimi už totiž vede správní řízení...

Kliknutím zvětšeteSobotka hned na Ratha zaútočil. „Rathovy výroky připomínají rétoriku Klementa Gottwalda a komunistické Kdo nejde s námi, jde proti nám a musí být zlikvidován,“ řekl Sobotka. Podle něj je navíc příznačné, že Rath si pro své výhrůžky vybral právě středu, na kterou připadalo výročí komunistického puče v někdejším Československu.

Kliknutím zvětšeteRath si nedávno také vysloužil srovnání s nacistickým diktátorem Adolfem Hitlerem. V jednom rozhovoru totiž opěvoval Hitlerovy nástroje k vyřešení ekonomické krize. A od té doby je prostě Hitlerath...

Rathovy přezdívky
● Drath (čti drát)
● Hitlerath
● Parath (čti pařát)
● Nerath (čti neřád)
● Nasrath (netřeba vysvětlovat)
● Všeználek
● Hnojomet
● A Rathův stranický kolega Zdeněk Škromach ho označil za středočeského Haidera, i když to později popíral.

S kým srovnávají Ratha

S Adolfem Hitlerem
Rath ho »chválil« za ekonomické reformy, proto ho teď všichni s Hitlerem srovnávají, objevují se přezdívky jako Hitlerath apod. Kliknutím zvětšeteČasopis Reflex dokonce použil tuto koláž na jedné ze svých titulních stran. Rath si to chtěl s šéfredaktorem Reflexu vyříkat osobně, zatím se tak ale nestalo.

S Klementem Gottwaldem
Tak Ratha označil šéf Senátu Sobotka. Gottwald byl jedním ze strůjců toho, že se komunisté v Československu dostali vlastně nelegálně k moci. Na jeho pokyn byl zaveden brutální teror, zatýkání a tresty smrti. Gottwald byl alkoholik, podle historiků prý za láhev vodky podepsal cokoliv.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.