Unikátní fotoreportáž z »hotelu pro opilce« Noc na záchytce stojí 1788 korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Unikátní fotoreportáž z »hotelu pro opilce« Noc na záchytce stojí 1788 korun!

18.20 hod - Městská policie právě na záchytnou stanici do pražské Bulovky přiváží Josefa, kterého našla za obchodním domem Tesco. Měl hlavu v kašně a ven mu koukaly jen nohy. Strážníky na opilce upozornil telefonát.
18.20 hod - Městská policie právě na záchytnou stanici do pražské Bulovky přiváží Josefa, kterého našla za obchodním domem Tesco. Měl hlavu v kašně a ven mu koukaly jen nohy. Strážníky na opilce upozornil telefonát. (Aha! – Martin Pekárek)

Každou noc je u nás řada lidí, kteří nezvládnou špásování s alkoholem. Motají se po ulicích, padají, v současných mrazech jim hrozí, že umrznou přímo na ulici. Takové lidi na ulicích »sbírá« policie a odváží na záchytku.

Nedělní Aha! se rozhodlo podívat, jak to v takovém zařízení dnes vlastně funguje. Shodou okolností právě ve chvíli, kdy redaktoři dorazili na pražskou Bulovku, přivezli strážníci namol opilého člověka. Jeho pravé jméno prozradit nesmíme, proto mu říkejme třeba Josef. A teď se pozorně dívejte, jak vlastně takový pobyt na záchytce vypadá...

Až hladina alkoholu v jeho krvi klesne alespoň na 1 promile, bude moci opustit záchytku. Poté dostane čisté prádlo, které má personál pro klienty připravené díky sbírkám. Většinou se jedná o již nepotřebné oblečení personálu a jejich známých a příbuzných. Věci, ve kterých podnapilí lidé na záchytku přišli, dostanou při odchodu v tašce. Dostanou také složenku, kterou mají zaplatit 1788 Kč za noc na záchytce. Platby se ale nemocnice většinou nedočká, to je pravděpodobnější, že příští večer bude Josef znovu vystupovat z policejního auta před záchytkou.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.