Tygři sumaterští - Kampar zemřel, děti ale mít bude | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tygři sumaterští - Kampar zemřel, děti ale mít bude

Kampar patřil geneticky k nejcennějším samcům. Zabila ho rakovina.
Kampar patřil geneticky k nejcennějším samcům. Zabila ho rakovina.  (pro Aha! – zoo Brno)

BRNO – Tygří zázrak se chystá v brněnské zoo. Samice tygra sumaterského Satu v létě přišla o svého partnera Kampara. Přestal žrát a nakonec uhynul na rakovinu. Přesto by s ním letos měla tygřice zplodit jejich první potomky.

Tygří zázrak se chystá v brněnské zoo. Samice tygra sumaterského Satu v létě přišla o svého partnera Kampara. Přestal žrát a nakonec uhynul na rakovinu. Přesto by s ním letos měla tygřice zplodit jejich první potomky.

„Kampar patřil geneticky mezi nejkvalitnější jedince ve střední Evropě. Proto mu už dříve, než onemocněl, bylo odebráno a zmraženo sperma,“ prozradil Aha! mluvčí zoo Pavel Hrazdíra. Chovatelé letos tedy plánují umělé oplodnění Satu. Pokud vše dobře dopadne, mohla by se v Brně vzácná tygří koťata narodit už na konci jara.

Tygr sumaterský je nejmenším žijícím poddruhem tygra. Ve své domovině je kriticky ohrožen. V rezervacích žije posledních 400 až 600 exemplářů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.