Televizní Vánoce - Spousta pohádek a romantiky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Televizní Vánoce - Spousta pohádek a romantiky!

 (: TV Nova)

PRAHA – Pohádky, ale i dokumenty a premiérové filmy! Toho všeho se dočkají o Vánocích, na Silvestra a na Nový rok diváci České televize. V upoutávkách je však budou vítat netradičně handicapované děti z Jedličkova ústavu i dalších vybraných zařízení. „Nechceme vzbuzovat lítost, ale pozornost,“ nechala se slyšet Kateřina Fričová, ředitelka programů ČT.

Na jaké pořady se můžete těšit 24. prosince večer v televizi?

Ve sváteční nabídce se objeví jako štědrovečerní hlavní chod pohádka Kouzla králů. „Když se pohádka v létě natáčela, stihla štáb vichřice a smetla skoro celé zázemí, včetně stanů, byla to pohroma. S tím, co vzniklo, jsme však spokojeni,“ řekla Fričová.

Na Boží hod vánoční ovládne obrazovky nejúspěšnější česká pohádka Anděl Páně a následuje vánoční evergreen Pretty Woman (s Julií Roberts a Richardem Gerem), který měla doposud výhradně konkurence – televize Nova. „Nevím, kolik odkoupení toho filmu stálo,“ mlžila na dotaz o ceně nákupu Fričová. Na své si přijdou také příznivci dokumentů – Občan Karel Čapek patří podle všeho k jednomu z nejlepších dokumentů. O druhém svátku vánočním čeká na diváky premiérově film Maharal – Tajemství talismanu, vítěz mnoha festivalových cen.

Silvestrovské odpoledne zaplní nezapomenutelné Silvestry Vladimíra Menšíka a silvestrovskou show provede po loňském pořadu Na cestě letos Aleš Háma se svým pořadem Taxík. Místo běžných zákazníků poveze známé osobnosti. „I Nový rok se dočká premiér, a to hned dvou – pokračování pohádky Fimfárum a filmu Václav, jenž získal na festivalu v Šanghaji hlavní cenu za scénář,“ prozradila Fričová.

Vánoční boj o diváky

I komerční Nova a Prima táhnou o Vánocích do boje o diváky. Na Štědrý den si přijdou na své milovníci pohádek – Nova vyrukuje s pohádkou O princezně Jasněnce a létajícím ševci a Třemi oříšky pro Popelku, Prima odvysílá filmy Polární expres a Byl jednou jeden král. Na první svátek vánoční Nova nabídne například dvoudílnou klasiku Císařův pekař a Pekařův císař a premiérovou romantickou komedii Moje krásná čarodějka. Prima odvysílá pohádku Dařbuján a Pandrhola a pak americkou komedii Rolničky, kam se podíváš. Na 26. prosince si Nova nachystala Dívku na koštěti a Prima Dobu ledovou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.