Jágrův Omsk zasáhla smrt! Kousek od českého hráče se zastavilo srdce Čerepanova! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Jágrův Omsk zasáhla smrt! Kousek od českého hráče se zastavilo srdce Čerepanova!

Alexej Čerepanov, talent ruského hokeje v dresu Omsku. Za rok mohl hrát v New York Rangers.
Alexej Čerepanov, talent ruského hokeje v dresu Omsku. Za rok mohl hrát v New York Rangers. (hawk.ru)

OMSK/PRAHA – Běžela 17. minuta poslední třetiny zápasu KHL na hřišti Viťazu Čechov proti Omsku (5:4), když se kousek od českého útočníka Jaromíra Jágra skácel jeho spoluhráč, teprve devatenáctiletý talent ruského hokeje Alexej Čerepanov. Přes veškerou snahu jej lékaři nezachránili. Mladý útočník zemřel na zástavu srdce.

Běžela 17. minuta poslední třetiny zápasu KHL na hřišti Viťazu Čechov proti Omsku (5:4), když se kousek od českého útočníka Jaromíra Jágra skácel jeho spoluhráč, teprve devatenáctiletý talent ruského hokeje Alexej Čerepanov. Přes veškerou snahu jej lékaři nezachránili. Mladý útočník zemřel na zástavu srdce.

Strašná rána. To si nikdo nedokáže představit. Mladý život tak náhle vyprchal. „Leška, prober se. Proboha, prober se,“ volal zoufale Jágr za nosítky. Pak mladíčka Alexeje přikryli a uložili do sanitky. Jágr se zhroutil ke zdi a oči mu zvlhly. „Nezlobte se, ale o tomhle nebudu mluvit. Opravdu ne, omlouvám se, hrozně nás to zasáhlo,“ hlesl do telefonu útočník Omsku Jakub Klepiš. Z jeho hlasu vyzařovala beznaděj, strašlivý smutek.

Nemohl spát, stejně jako celý tým. Co je proti tomu prohra 4:5, když kousek od spoluhráčů prohraje boj o život kamarád. „Je to hrozné, nikdo to nechápe. Vždyť chodí každý týden na důsledné kontroly,“ řekl deníku Aha! Klepišův agent Pavel Maršoun.

Čerepanov mohl už hrát zámořskou NHL, byl draftován týmem NY Rangers. „Mám ještě roční smlouvu s Omskem, zůstávám,“ rozhodl se v létě. „Moc se na sezonu těším, vždyť budu v jedné kabině s Jaromírem Jágrem. Vždycky se mi jako hráč líbil, už během výluky jsem se na něj chodil dívat a měl oči jen pro něj,“ vyznal se Čerepanov, pro kterého byl Jágr víc než spoluhráč. „Jednou jsem šel na oběd, když jsem potkal Jaromíra, jak jde do posilovny. Alexeji, co je? Zeptal se. Já jdu posilovat a ty na jídlo? Od té doby mi předával cenné rady, je to můj čtvrtý trenér,“ těšil se z blízkosti svého idolu mladý forvard Avangardu.

Včera, kousek od jeho vzoru dotlouklo srdce Alexeje Čerepanova. Omsk se zahalil do černého sukna, pláče. Pro kamaráda mohou udělat jen jedno, vyhrát titul...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.