Zabil milenku a teď trápí rodiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Zabil milenku a teď trápí rodiče!

Lékař Vladimír Mikuš působí u soudu hodně sebevědomě.
Lékař Vladimír Mikuš působí u soudu hodně sebevědomě. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Emocemi včera pulzovala jednací síň u pražského městského soudu, kde vrcholí proces s MUDr. Vladimírem Mikušem (43) podezřelým z vraždy své milenky Marcely Sekáčové (†37). Tu v červnu vylovili rybáři mrtvou v truhle z Orlické přehrady.

Emocemi včera pulzovala jednací síň u pražského městského soudu, kde vrcholí proces s MUDr. Vladimírem Mikušem (43) podezřelým z vraždy své milenky Marcely Sekáčové (†37). Tu v červnu vylovili rybáři mrtvou v truhle z Orlické přehrady.

„Hledám v soudní síni rodiče Marcely Sekáčové,“ prohlásil na konec své závěrečné řeči obžalovaný. Chladný až vyzývavý pohled přitom zamířil do řad veřejnosti, až běhal mráz po zádech. Rodiče oběti očima doslova přišpendlil ke zdi. „Proč?“ hlesla do těžkého ticha zdrcená matka. Dlouhou pauzou Mikuš umocnil efekt šokujícího gesta, pak konečně promluvil: „Hledím na vás a dívám se vám do očí a říkám, že já vaši dceru nezabil. Hledáteli spravedlnost, hledejte ji někde jinde. Bohužel spravedlnost, ani ta slepá, Marcele Sekáčové život nevrátí. To je mi velice líto.“ Tak hovořil muž, který v době, kdy byla Marcela Sekáčová již mrtvá, posílal svým známým z Egypta emaily z adresy cikatilo@.... (pozn. redakce: Čikatilo byl jeden z nejbrutálnějších vrahů světa, který byl v Sovětském svazu popraven za vraždy desítek obětí).

Státní zástupkyně pro Mikuše žádá výjimečný trest 20 let vězení. Rozsudek bude vynesen dnes.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.