To není poník! To je šelma! Zakousl kozu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

To není poník! To je šelma! Zakousl kozu!

Kousajícího poníka se bojí celé okolí.
Kousajícího poníka se bojí celé okolí. (Aha! – Petr Novotný, Profimedia.cz, ara)

KŘIŽANY – Působí jako andílek a v ohradě ho skoro není vidět. Ve skutečnosti je ale bílý poník Lukáš (17) pěkný ďábel! Ač je to k nevíře, malý prcek už dokázal zakousnout kozu, potrhat ovci a pokousat celou rodinu svého bývalého majitele!

A navíc zlomyslný Lukáš (17) potrhal ovci a zranil celou rodinu!

Působí jako andílek a v ohradě ho skoro není vidět. Ve skutečnosti je ale bílý poník Lukáš (17) pěkný ďábel! Ač je to k nevíře, malý prcek už dokázal zakousnout kozu, potrhat ovci a pokousat celou rodinu svého bývalého majitele!

Poník Lukáš teď žije v koňském domově důchodců u Liberce, kam se dostal za trest! Původnímu majiteli totiž dělal tolik zlomyslností, že se ho raději zbavil. „Terorizoval domácí zvířectvo, údajně dokonce zakousl kozu a potrhal ovci. Troufl si i na krávu. Nakonec pokousal celou rodinu,“ vysvětlila nová chovatelka poníka Zuzana Poláková.

Když si pro zlobivého koníka k majiteli šla, čekalo ji pořádné překvapení. „Majitel mi ho vylíčil v nejhorších barvách, proto jsem při otevírání stáje čekala, že se na mě vyřítí a půjde mi po krku. Místo koně jsem ale spatřila mini stáj sbitou ze čtyř dřevěných palet, Lukáše za ní ani nebylo vidět,“ směje se chovatelka.

I ona má ale s poníkem jednu nepříjemnou zkušenost. „Zničehonic se na mě vrhl a dodnes mám na zádech otisk jeho zubů. Docela to bolelo. Hned se vedle mě ale postavil a dělal, že se nic nestalo,“ popsala Poláková. Podle ní však za zlomyslnosti koníka může to, že ho kdysi týraly děti. I přes jeho nevypočitatelné chování ale chovatelka nedá na Lukáše dopustit.

Když to zvíře přestane bavit, to se pak dějí věci…

Ne člověk, ale zvíře dokáže vládnout světu! Jen se podívejte, co se stane, když se z plachého zvířátka, které obyčejně před člověkem utíká do bezpečí, stane neohrožený agresor, který se nebojí ničeho. A už vůbec ne člověka…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.