Tresty pro vrahy Honzíka Rokose - Grepl: 20 let! Stašková: 24 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tresty pro vrahy Honzíka Rokose - Grepl: 20 let! Stašková: 24 let!

Antonie Stašková (vpravo) i Pavel Grepl (vlevo) litovali především sami sebe...
Antonie Stašková (vpravo) i Pavel Grepl (vlevo) litovali především sami sebe... (Aha! – Petr Novotný)

ÚSTÍ NAD LABEM – Za vraždu Honzíka Rokose uložil soud výjimečné tresty. Antonie Stašková stráví ve vězení 24 let, její druh Pavel Grepl o čtyři roky méně. Oba odsouzení neprojevili skutečnou lítost. Ze smrti chlapce obviňovali svoje okolí a zejména Honzíkova otce Romana Rokose.

„Kdykoliv se podíváš na Honzíkovu fotku, vzpomeň si, co jsi udělal,“ oslovil při své závěrečné řeči Romana Rokose Pavel Grepl, který umírajícího chlapce udusil. Pak zdůraznil, že kdyby jim Rokos nechtěl Honzíka »ukrást«, nemuselo prý k vraždě dojít.

Smrtící rány nožem zasadila Antonie Stašková. I ona u soudu mluvila o tom že, kdyby se Roman Rokos o ni lépe staral a finančně ji zabezpečil, nic by se nestalo.

Soudce prohlásil, že motivem odporné vraždy byla nenávist k Honzíkovu otci, která stále trvá.

Rozsudku přihlížela i Soňa Stašková (18), jediné ze čtyř dětí, které péči Antonie Staškové přežilo. „Chtěla jsem mámu naposledy vidět,“ prohlásila dívka. Během soudu se několikrát rozplakala a přítelkyně Romana Rokose Jitka Procházková ji musela utěšovat. „Honzík by se s ní měl lépe než s mámou,“ řekla Soňa Stašková přesvědčeně. „Znala jsem ho jenom z fotek a z vyprávění, ale je mi ho hrozně líto. Byl to můj bratr.“ Zda svou matku bude chtít ještě někdy vidět, říct nedokázala. „Ještě nevím, je to strašně těžké.“

Obhájce Pavla Grepla se proti rozsudku na místě odvolal. Advokát Antonie Staškové a státní zástupkyně si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.