Prezident Klaus: Vstoupil do spolku - Přátelé Miloše Zemana?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Prezident Klaus: Vstoupil do spolku - Přátelé Miloše Zemana?!

Václav Klaus
Václav Klaus (Aha! – Marin Pekárek, ČTK)

PRAHA – To je šok! Prezident Václav Klaus je podle informací Aha! členem sdružení Přátelé Miloše Zemana! „Je to opravdu tak, do sdružení se měl přihlásit jako pátý v pořadí,“ řekl Aha! zdroj z okolí prezidenta.

To je šok! Prezident Václav Klaus je podle informací Aha! členem sdružení Přátelé Miloše Zemana! „Je to opravdu tak, do sdružení se měl přihlásit jako pátý v pořadí,“ řekl Aha! zdroj z okolí prezidenta.

Prezidentův mluvčí Radim Ochvat nechtěl tuto informaci potvrdit. „Nic o tom nevím,“ tajuplně tvrdil Ochvat a další otázky na toto téma nekomentoval. Stejně tajemný byl i Zdeněk Zbytek, dlouholetý přítel Miloše Zemana, který je podle našeho zdroje o účasti Klause ve sdružení dobře informován. „Mně je Miloš Zeman blízký, takže do sdružení vstoupím, ale jestli i pan prezident, nevím. Sleduji ale v médiích jeho kladná vyjádření na případnou kandidaturu pana Zemana na prezidenta,“ říká Zbytek. „Nevím, proč tak mlží a co tím sledují. Asi ještě nechtějí, aby se to vědělo,“ říká náš zdroj.

Klaus se skutečně na adresu Zemana v minulých dnech vyjádřil pochvalně. A ani by mu nevadilo, kdyby se Zeman stal prezidentem ve volbách v roce 2013, o což zřejmě sdružení bude usilovat. „O tom, že je Miloš Zeman významnou postavou české politické scény a že by tu funkci zvládl, bych nepochyboval. A nedržel bych hladovku, kdyby byl zvolen,“ nechal se slyšet Klaus.

Ve sdružení Přátelé Miloše Zemana je momentálně už asi kolem 500 členů, mezi nimi je například i bývalý ministr průmyslu Miroslav Grégr nebo čestný předseda ČSSD Slavomír Klaban.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.