Rodinná tragédie na chorvatské dálnici: Tomáš (21) se vrátil do ztichlého domu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rodinná tragédie na chorvatské dálnici: Tomáš (21) se vrátil do ztichlého domu

V tomto domě rodina bydlela.
V tomto domě rodina bydlela. (pro Aha! – Ivan Dostál, ČTK)

SVATIBOŘICE/MISTŘÍN – Smutek včera zavládl v obci na Hodonínsku. Z Chorvatska se totiž domů vrátil Tomáš Vašíček (21), který jako jediný přežil otřesnou nehodu.

Tragickou havárii u chorvatského Šibeniku, kterou pravděpodobně způsobil mikrospánek, nepřežila celá jeho rodina. Otec Ladislav (†48) i matka Věra (†46) zahynuli na místě. Bratr Patrik (†15) skonal po převozu do nemocnice v Šibeniku. Ironií je, že ještě těsně před tím, než rodina vyjela na očekávanou dovolenou u Jadranu, zašli všichni do místního kostela ve Svatobořicích, aby se zúčastnili mše za nedávno zesnulou babičku obou chlapců. „Je to strašná tragédie, otřáslo to celou vesnicí, byla to moc příjemná rodina. Tomáš, který nehodu přežil, je moc hodný, tichý kluk, pohodář. Je aktivní mezi hasiči a donedávna i jako člen folklorního souboru,“ připomíná s dojetím Tomáš Kellner, kamarád, který mladíka ze souboru znal. Podle jeho vzpomínek Tomáš přežil svoji smrt už podruhé, před dvěma lety vyvázl z velmi těžké nehody nedaleko místa bydliště u Kyjova.

Slova se těžko hledala i místnímu faráři Radimu Hložánkovi. Ten potvrdil, že se zraněný mladý muž právě vrátil z Chorvatska. „Termín pohřbu ještě neznáme, nechce se mi o tragédii vůbec mluvit,“ svěřil se Aha! tichým hlasem místní duchovní. Zároveň dodal, že zdejší farnost bude hledat pro mladíka vhodnou formu pomoci.

Otřesná událost zaskočila i starostu SvatobořicMistřína Františka Měchuru, který je navíc příbuzným postižené rodiny. „Můj bratr Josef je Tomášův dědeček. Pevně věřím, že se s manželkou o chlapce postará a podá mu pomocnou ruku. Teď ale ještě není schopen prakticky ani komunikovat. Termín pohřbu samozřejmě neznáme, vše je věcí našich diplomatů v Chorvatsku, musíme totiž počkat, až se vrátí těla obětí nehody,“ uvedl starosta.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.