Českem se prohání nejjedovatější had! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Českem se prohání nejjedovatější had!

Fotografie
Fotografie (internal)

BĚLÁ POD BEZDĚZEM – Korálovec, jeden z nejjedovatějších hadů světa, se teď plazí po Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku! Přitom jeho uštknutí je do 10 minut smrtelné.

Prudce jedovatého hada si v sobotu ráno všiml vyhlášený rybář Jakub Vágner. „Jel za autem bez značky. Na jeho okně viděl hada. Ještě si říkal, je to dobrý fór. Najednou se ale had otočil a spadl na silnici. Auto odjelo. Kuba, protože se tím zabývá, hada nafotil a zjistil, že se asi jedná o hada velmi jedovatého,“ řekl včera Aha! producent Karel Vágner.

Jakub Vágner pak zburcoval policii. Ta oslovila odborníky a na možné nebezpečí upozornila starostu obce, který varoval občany. „Fotky policisté zaslali expertovi z Univerzity Karlovy v Praze. Podle něj je to možná i neškodná korálovka, ale to, že se jedná o jedovatého korálovce, nevyloučil. Další odborník na plazy se ale přiklonil ke korálovci,“ sdělil mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Beneš. Policisté tedy vyslali do terénu odchytovou službu. Ta ale po nebezpečném zvířeti do včerejšího odpoledne pátrala marně.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.