Pochoutka s příchutí smrti - V salátu byla rtuť! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pochoutka s příchutí smrti - V salátu byla rtuť!

V pařížském salátu byly kuličky jedovaté rtuti.
V pařížském salátu byly kuličky jedovaté rtuti.

TŘINEC – Šok! Když se Miroslav Fojcik (26) z Třince zakousl do rohlíku, ke kterému si koupil pařížský salát, pořádně se lekl. Mezi kousky zeleniny, salámu a majonézou totiž »plavaly« podivné kovové kuličky.


..

Vyděšený muž, kterého hned napadlo, že kuličky jsou nápadně podobné rtuti, zalarmoval policii. Zároveň hned volal lékařce, která mu doporučila všechno vyzvracet. Policisté předali mističku se salátem hygienikům a ti provedli odbornou analýzu. Salát pocházel z třinecké výrobny lahůdek Gastro, krabička byla označena datem 15. 7. V Třinci se teď obávají nejhoršího, mohlo totiž klidně dojít k zamoření celé várky salátu. To, jak se rtuť do pochoutky dostala, nyní šetří policie. Výrobce ale důrazně protestuje, že by ke kontaminaci došlo už během zpracování. „V našich provozovnách rtuť vůbec nepoužíváme. U nás se tedy do výrobku dostat nemohla,“ uvedla pro tn.cz Svatava Holarčíková z firmy Gastro Třinec.

Celá várka salátu už byla také stažena z prodeje. Sám vyděšený Fojcik, který společně s několika sousty rozkousal i střípky skla, si myslí, že se rtuť dostala do salátu z teploměru. Další rozbory nalezených kuliček stále probíhají, policie vše vyšetřuje jako trestný čin. Pokud by se potvrdila záměrná kontaminace, hrozí pachateli až půlroční trest.


Autor: (esc)
Foto PČR

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.