Poprvé v Česku - Lucie Valterová (35): Prsa mi zmenšili novým skalpelem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Poprvé v Česku - Lucie Valterová (35): Prsa mi zmenšili novým skalpelem!

Lucka přestala mít po operaci veškeré zdravotní problémy.
Lucka přestala mít po operaci veškeré zdravotní problémy. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Mladá maminka Lucie Valterová (35) z Prahy je první ženou v Česku, jíž plastičtí chirurgové provedli zmenšení a modelaci prsů pomocí tzv. harmonického skalpelu.

„Po dětech jsem měla velké břicho a velká prsa. Měla jsem zdravotní problémy, hrbila jsem se, bolela mě krční páteř,“ popisuje maminka Lucie (4) a Dominika (13), proč se rozhodla pro operaci.

Velké břicho – každého napadne, proč Lucie necvičila? „Chodila jsem cvičit, ale protože jsem měla velká prsa, nemohla jsem skákat. Mám ráda aerobik, a ten jsem musela přestat dělat, i když jsem měla třeba dvě podprsenky, krční páteř mě bolela,“ popisuje Lucka.

Při první konzultaci, kam přišla hlavně kvůli velkým prsům, jí plastický chirurg nejprve doporučil plastiku břicha, až potom zmenšení prsů. „Chtěl mi vymodeloval prsa podle těla. V prosinci jsem podstoupila plastiku břicha, ta byla 14 dní hodně bolestivá, a v březnu jsem šla na prsa,“ říká Lucie.

Plastický chirurg Patrik Paulis jí nabídl operaci harmonickým skalpelem. „Harmonický skalpel řeže ultrazvukem a zároveň zastavuje krvácení. Oproti běžným kauterům, které řežou vysokou frekvencí elektrického proudu a způsobují popáleninu v tkáni, čímž zastaví krvácení, harmonický skalpel žádnou popáleninu nezpůsobuje a hojení rány je rychlejší,“ vysvětluje chirurg Paulis z Klinického centra Iscare.

Kromě harmonického skalpelu doktor Paulis Lucce doporučil operaci metodou LeJour, při níž vede řez kolem prsního dvorce a od něj kolmo dolů. Odpadá tak dlouhá jizva pod prsem. „Techniku doplňuji ještě o liposukci. Zanechává jen minimální jizvy a trvalý, přirozeně mladistvý vzhled prsou,“ dodává Paulis s tím, že se tak dá operovat 95 procent žen.

„S operací jsem nadmíru spokojená. Prsa jsem měla 85 F a nyní mám 80 C. Váhově jsem po operaci shodila čtyři kila,“ dodává šťastná Lucie.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.