Bestie Antonín Novák (43): Tohle je Jakubův vrah! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Bestie Antonín Novák (43): Tohle je Jakubův vrah!

Antonín Novák
Antonín Novák

HRADEC KRÁLOVÉ – Antonín Novák. To je jméno bestiálního pedofilního vraha Jakuba Šimánka (†9) z Havlíčkova Brodu. Chlapec se ztratil 4. května a od té doby po něm pátraly stovky policistů, potápěčů, psovodů i vrtulník s termovizí.


● Chodil po městě a oslovoval chlapce
● Kubu nalákal na počítačové hry
● Maminka děcka se zhroutila

Tělo malého Kuby objevili kriminalisté v sobotu. Leželo v lese nedaleko Havlíčkova Brodu zakryté listím.

Dělník Antonín Novák, který pochází z východoslovenského města Královský Chlumec, si Kubu vytipoval už na dětském hřišti. Pod záminkou hraní počítačových her ho zlákal na ubytovnu, kde přespával. Tam ho znásilnil, odvlekl do lesa, zavraždil a zahrabal listím. „Zatím nevíme, jestli ho zabil na ubytovně, nebo až v lese,“ řekl deníku Aha! Ivo Kolda, vedoucí speciálního vyšetřovacího týmu Jakub. Zároveň dodal, že Novák chodil po Havlíčkově Brodě a oslovoval i jiné děti. „Vyslechli jsme i jiné chlapce, které se Novák snažil zlákat. Jakub mu bohužel uvěřil.“ Zvrhlík si hochy, kteří se mu líbili, fotografoval. Policie u něj našla i snímky Jakuba Šimánka. Zachránit Kubův život policisté nemohli. Novák ho zavraždil dříve, než po něm začali kriminalisté pátrat. Rychlá práce královéhradecké policie však nejspíš zachránila životy jiných dětí. Kdyby Nováka neodhalili, je téměř jisté, že by vraždit nepřestal. O svém zaměření Novák dobře věděl. Za pohlavní zneužívání nezletilých dětí byl souzen už na Slovensku. Měl nařízenou ústavní a později ambulantní sexuologickou léčbu. Tu neplnil a raději utekl do Čech. Novák byl nějaký čas dokonce ženatý. Podle informací slovenské policie byl navíc podezřelý z majetkové trestné činnosti. Kliknutím zvětšeteDetektivové měli v průběhu vyšetřování zmizení Jakuba Šimánka vytipovaných několik podezřelých osob. „Na stopu Nováka nás dovedlo to, že právě 4. května zmizel z místa, kde se měl pohybovat. Prověřili jsme jeho trestnou minulost na Slovensku a zásahová jednotka ho v sobotu zadržela,“ dodal Kolda. Pro Nováka si detektivové dojeli do 52 km vzdáleného Ratboře na Kolínsku.

Prvotním motivem únosu bylo podle vyšetřovatelů znásilnění. Pachatel pak zřejmě dostal strach, aby ho chlapec neudal a zavraždil ho. Novák pracoval v Čechách jako dělník a často měnil identitu. Kliknutím zvětšeteZaměstnavatelům se zapisoval vždy pod jiným rodným číslem. Antonín Novák teď na svůj trest čeká v královéhradecké vazební věznici. Hrozí mu 12 až 15 let, nebo i výjimečný trest.

Tady ta zrůda bydlela

Kliknutím zvětšeteHAVLÍČKŮV BROD (pis) – Jen kousek od dětského hřiště, na kterém si malý Jakub hrál, bydlel jeho vrah. A právě tam, do ubytovny v havlíčkobrodské ulici Na Valech, Antonín Novák malého Jakuba odvedl a zneužil ho. Do pronajímaných pokojů nad zastavárnou je vstup přímo z ulice, takže vrah mohl i se svou obětí nepozorovaně projít. Havlíčkobrodští spekulují i o tom, že k dopadení Nováka pomohl kamerový systém. Jedna z jeho kamer totiž míří přímo na ubytovnu. Podle majitele domu Antonína Velíčka působil Novák nenápadně a byl tichý. „Úplně obyčejný chlap. Vy poznáte vraha? Já teda ne. Pak prostě zmizel, kdo by nezmizel po vraždě,“ prohlásil včera Velíček. Teprve potom si prý všiml nápadné podoby svého nájemníka s identikitem a zavolal na policii. „Ohlásil jsem ho na 158, ten záznam tam musí mít.“


Autor: (pes, kpi)
Foto pro Aha! – Jan Dušek, ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.