Tomáš (†13): Chtěl sundat míč, zabila ho branka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Tomáš (†13): Chtěl sundat míč, zabila ho branka

Tomáš (†13).
Tomáš (†13). (: Martin ČIMICKÝ)

PLZEŇ – Smrt Tomáše (†13) vyšetřovali celý víkend kriminalisté v Plzni. Tomáš, mladý sportovec tělem i duší, si šel v pátek odpoledne zakopat fotbálek s kamarády.

Smrt Tomáše (†13) vyšetřovali celý víkend kriminalisté v Plzni. Tomáš, mladý sportovec tělem i duší, si šel v pátek odpoledne zakopat fotbálek s kamarády na hřiště Salesiánského střediska mládeže v Revoluční ulici. Domů se už ale nevrátil. Zemřel! Hlavu mu rozdrtila házenkářská branka…

Jak se nehoda stala a zda za smrt mladého kluka bude někdo pykat, je podle policistů zatím v šetření. Parta kluků si přišla zahrát fotbal. Míč jim ale uvízl na házenkářské brance. „Tomáš ho chtěl sundat. Chytil se oběma rukama břevna, že udělá hlavičku a míč vyrazí ven. Jenže jak se zhoupl, změnilo se těžiště a branka se s ním zřítila na zem,“ popisuje očitý svědek.

Těžká branka dopadla přímo na chlapcovu hlavu. „Měl velmi vážné zranění, roztříštěnou hlavu. Zemřel, když jsme ho předali na jednotku intenzivní péče ve fakultní nemocnici. Nebyla šance mu zachránit život,“ říká vedoucí lékař plzeňské záchranky Petr Hnátík.

Na trávník, kde po tragédii zbyla jen obrovská krvavá skvrna, přinášeli příbuzní a kamarádi kytice. A na památku kamaráda postavili přímo u branky malý oltářík se soškou anděla, svatým obrázkem a Tomášovou fotografií.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.