Průzkum: Češi jsou tlusťoši | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Průzkum: Češi jsou tlusťoši

Češi si svoji váhu příliš nehlídají.
Češi si svoji váhu příliš nehlídají.

PRAHA – Dvě třetiny Čechů trpí nadváhou! Nepříjemnou realitu potvrzují poslední výsledky odborníků na výživu. Navzdory alarmujícím číslům o naší tloušťce je ale téměř 60 procent Čechů spokojeno se svou fyzickou kondicí!


O stavu naší fyzičky sami sobě zřejmě pořádně lžeme. Více než polovina naší populace se totiž domnívá, že má dobrou fyzickou kondici, a to i přesto, že normální váhu má pouze třicet procent Čechů! Z nejnovějšího průzkumu, který provedla společnost Unilever, navíc vyplývá, že pouze třetina z nás má pravidelný pohyb. O hubnutí také nemáme velký zájem, protože více než polovina Čechů se o rady jak zhubnout vůbec nezajímá.

Pokud už se Češi hodlají věnovat pohybu, nejraději mají procházky. „Češi jsou národ pasivních sportovců. Pokud pro své tělo nic neděláme, za každých zhruba deset let života se nám přemění v tuk asi pět kilo svalové hmoty,“ vysvětlil bývalý mistr světa v aerobiku a trenér David Huf. Ze sportovních aktivit si Češi oblíbili hlavně jízdu na kole. Té se podle výzkumu věnuje téměř polovina národa. Cyklistika je nejoblíbenější hlavně u lidí mezi 35 a 44 lety. Na nejvyšších příčkách se objevily ještě turistika a plavání. „U mladší generace frčí tanec, aerobic a spinnig. Problém vidím u dětí, které rodiče k pohybu vedou málo,“ dodal Huf.


Autor: (lt)
Foto ara

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.