Ženy si zaplatí falešné taťky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Ženy si zaplatí falešné taťky

PRAHA – Boj proti potratům je zřejmě priorita č. 1 programu lidovců! Poté, co nedávno narazili s oprášeným návrhem na jejich absolutní zákaz, přicházejí s dalším. Požadují, aby interrupci mohla žena podstoupit jen s podpisem otce dítěte!


● Plán lidovců: potrat jen s podpisem otce dítěte!
● Jenže politici se bojí...

Jak ale varují někteří politici, může to vést k novému byznysu – ženy si najdou falešného otce, který za peníze souhlas podepíše!

Jít na potrat a oznámit to otci by byl problém pro vdané ženy, které otěhotněly s milencem, pro zneužívané dívky nebo prostitutky. „A tak se může stát, že se objeví inzeráty s nabídkami mužů, kteří budou ochotni přiznat se za peníze k otcovství a souhlasit s potratem.“ řekl pro Aha! poslanec Boris Šťastný (ODS), kterému se lidovecký návrh nelíbí.

Že by s tím řada mužů neměla problém, zjistilo Aha! už včera – na hlavním nádraží v Praze jsme oslovili muže sedícího v parku na lavičce, který nám takřka bez problémů podepsal fiktivní žádost o interrupci…

Lidovci se netají tím, že jim jde o komplikaci svobodné volby těhotné ženy. Ta se bude muset svěřit muži, s nímž čeká dítě, s těhotenstvím – to se v současnosti ne vždy děje. Navíc se domnívají, že by ji muž mohl od tak závažného kroku odradit.

Prosadit chtějí rovněž to, aby dívka do 18 let nemohla interrupci podstoupit bez svolení rodičů. To kritizuje třeba poslankyně Anna Burdová (ČSSD). „Holky, které nejsou na mateřství připraveny, které třeba mají doma problémy s rodiči nebo je otec zneužívá, se ho ještě budou ptát na souhlas?“ nechápavě kroutila hlavou poté, co se o návrhu dozvěděla.

Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) se k návrhům lidovců nevyjadřuje. Čeká prý, až mu je předloží písemně.

Co chtějí lidovci

Kliknutím zvětšete> Povinné bude vyjádření otce
> Bez souhlasu rodičů by mohla jít dívka na potrat až od 18 let
> Potrat ze zdravotních důvodů jen do 18. týdne těhotenství (teď neomezeno)

PROSTITUTKA ANDREA: JE TO VÝSMĚCH!

Návrh lidovců týkající se potratů by mohl pěkně zavařit i prostitutkám. „Návrh je směšný. Snažím se sice hlídat před otěhotněním, a navíc klient kondom nepoužívá, jen když si slušně připlatí. Ale kdybych do toho náhodou spadla, jak bych hledala otce?“ směje se lidoveckým návrhům prostitutka Andrea B. „Možná bych si od klientů mohla brát vizitky, a když otěhotním, tak někomu z nich zavolám, že je otec a že potřebuju svolení k potratu,“ dodává ironicky.


Autor: (ex)
Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.