Pojedou s Ladou až do Mongolska! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pojedou s Ladou až do Mongolska!

Spolu s dobrodruhy se do Mongolska podívá i Aha!, tedy alespoň na nárazníku.
Spolu s dobrodruhy se do Mongolska podívá i Aha!, tedy alespoň na nárazníku. (pro Aha! – Marcela Tolašová)

PLZEŇ – Splnit si svůj dávný sen se chystá šest nadšenců z Plzeňska. Za necelý měsíc se chystají v legendárních Ladách 2104 combi jet přes Bajkal až do Mongolska. Deset tisíc kilometrů chtějí absolvovat za měsíc, zpátky poletí letadlem.

Splnit si svůj dávný sen se chystá šest nadšenců z Plzeňska. Za necelý měsíc se chystají v legendárních Ladách 2104 combi jet přes Bajkal až do Mongolska. Deset tisíc kilometrů chtějí absolvovat za měsíc, zpátky poletí letadlem.

„Hodně cestujeme a úplně původně jsme se chtěli projet Transsibiřskou magistrálou, pak jsme začali uvažovat o Mongolsku. Hlavně jsme ale chtěli vidět Bajkal,“ svěřuje se Roman Mátl a Marek Vojáček. A proč si západočeští cestovatelé vybrali ruský vůz? „To je jednoduché. Velké území naší cesty vede přes Rusko a tam tohle auto opraví každý. Už jsme prováděli zatěžkávací zkoušku. Vyrazili jsme s naší Ladou do Řecka, ujeli jsme přes 5000 kilometrů a neřešili jsme žádný vážný technický problém,“ směje se Marek Vojáček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.